Två HSK:are i SM-final

Publicerad 2021-05-09 16:00
20210509 richard gynge
I gårdagens SM-final i ishockey mellan Rögle och Växjö fanns två hanvikare på isen. Den mest namnkunnige är Richard Gynge som har Hanvikens SK som moderklubb och spelade i vår förening till tonåren. Den andra hanvikaren på isen var SHL-linjedomaren Örjan Åhlen, som är ungdomstränare i Hanvikens SK:s fotbollssektion.

Årets SM-final i ishockey spelas mellan Rögle och Växjö, där de senare leder matchserien med 3-1. Eftersom vinnaren utses i bäst av sju matcher, så kan Växjö ha vunnit den så eftertraktade Le Mat-pokalen redan efter morgondagens match.

Igår när lagen möttes på i Catena arena i Ängelholm, så fanns inte enbart en hanvikare på isen utan faktiskt två. Richard Gynge gjorde en mycket bra match och fick över 18 minuters istid i matchen, vilket är mycket för en forward. Gynge lyckades dessutom tråckla in det mycket viktiga kvitteringsmålet till 2-2 i tredje perioden, som resulterade i att matchen gick till sudden death, där Växjö lyckades vinna.

Den andra hanvikaren på isen var den välmeriterade linjedomaren Örjan Åhlen, som utöver ishockeydömandet är fotbollstränare i ett av Hanvikens ungdomslag i fotboll. Åhlen har dömt i SHL sedan 2012.

Sportredaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub