THH tillbaka i vinnande form

Publicerad 2020-11-22 21:00
20201122 thh str msbro 2
I en målrik match vann THH över Strömsbro IF från Gävle med 6-4 i Tyresö ishall. Hanvikenlaget knep segern efter en stabil match och stark tredjeperiod. Det innebär att hanvikarna har studsat tillbaka från förlusterna mot serieettan Huddinge och serietvåan Enköping och ligger nu på femte plats i en haltande tabell, vilket skulle innebära avancemang till Allettan efter jul.

I eftermiddags tog Tyresöhanviken emot Strömsbro på Tyresövallen. Efter 1:a perioden ledde Tyresölaget med 1-0 efter ett sent mål i 19:e minuten av Edvin Hammarlund. I ärlighetens namn ska hemmalaget vara nöjda med ledningen, eftersom THH drog på sig tre utvisningar i snabb följd i mitten av perioden och var i spel 3-5 satt under hård press. Men med skicklighet och lite tur lyckades hanvikarna reda ut stormen.

2:a perioden började med en riktig pärs, då bortalaget kvitterade efter enbart 19 sekunders spel genom Georgs Golokovs. De följande fem minuterna var THH kraftigt tillbakapressade och lyckades inte heller med enkla rensningar ut till mittzonen. Tack vare flera bländande räddningar hemmamålvakten Viktor Lundahl, så var resultatet fortfarande 1-1, när THH:s tränarduo hade fått nog och tog time-out efter 5:24 spelat in i perioden. Detta visade sig vara ett klokt drag som ändrade karaktären på spelet. Inga fler mål föll dock i perioden förrän Oscar Lundin, också i periodens 19:e minut, gav THH ledningen med 2-1.

3:e perioden blev den mest händelserika perioden i matchen. 3:36 in i perioden blev bortalagets Niklas Lindberg utvisad och i det efterföljande powerplayspelet lyckades Matthias Sundberg göra 3-1, efter framspelning från Felix Liljegren och Pelle Carlsson. Knappt hade domaren Ludwig Grahn hunnit släppa pucken innan THH tilldömdes ett straffslag, som Felix Liljegren tyvärr missade. Några minuter senare lyckades bortalaget reducera till 2-3 och för de åskådare som såg den senaste hemmamatchen mot Enköping, så var det nog en del som oroade sig för en ytterligare tappad ledning. Men så blev det icke, utan THH visade på kvalité och kämparanda och knappa minuten efter reduceringen lyckades Felix Liljegren trycka in sitt trettonde mål för säsongen, på enbart tolv spelade matcher. Trettio sekunder senare var det dags för ytterligare ett hemmamål vilket innebar att när det var tio minuter kvar av matchen ledde Tyresölaget med 5-2.

Bortalaget bytte då målvakt och återupptog jakten på en bortapoäng. 12:13 in i 3:e perioden drog Pelle Carlsson på sig ett mindre straff för slashing, vilket Strömsbro utnyttjade och reducerade till 5-3. 14:09 var det Felix Liljegren som råkade dra på sig ett mindre straff för spel med hög klubba och bortalaget valde att satsa. De tog ut målvakten och spelade 6-4. Trots några farliga chanser lyckades inte bortalaget få in pucken och när Liljegren kom in på isen från utvisningsbåset, så var sagan all. Felix Liljegren gjorde sitta andra för kvällen och matchen var punkterad. Med knappa minuten kvar gjorde bortalaget ett tröstmål, men matchen slutade 6-4.

Det innebär att hanvikarna har studsat tillbaka från förlusterna mot serieettan Huddinge och serietvåan Enköping och ligger nu på femte plats efter tolv spelade omgångar med en haltande tabell. Femteplatsen skulle dock innebära avancemang till Allettan efter jul och a-laget har under den senaste månaden visat på hög klass och spelat mycket framgångsrikt.