Spräckt segersvit för a-laget

Publicerad 2020-11-18 21:38
20201118 thh vs esk
THH:s segersvit spräcktes på onsdagskvällen efter en svängig match där Enköping besökte Tyresö ishall. Vid full tid stod tid stod det 5-5 på matchklockan, efter en sen kvittering från bortalaget. Efter en mållös förlängning vann ESK i ett målsnålt straffavgörande.

Hanvikens SK:s a-lag för herrar, THH, spelade på onsdagskvällen hem en poäng mot Enköpings SK. Matchen var svängig och lagen turades om att leda. Efter 1:a perioden var det bortalaget som ledde matchen med 3-2. Däremot vann THH skottstatistiken med solida 14-7.

Under loppet av två minuter vände THH matchen, när gästerna fyra minuter in i 2:a perioden drog på sig två utvisningar. Hemmalagets mest effektiva powerplay-uppställning gjorde två mål genom Matthias Sundberg till 3-3 och Felix Liljegren till 4-3. Efter ytterligare en minut av hemmapress lyckades THH utöka ledningen till 5-3, 7:47 in i 2:a perioden. ESK tog då timeout och bytte målvakt. Detta var början på återtåget och i slutet av perioden reducerade bortalaget till 4-5.

3:e perioden dominerades av bortalaget, men utan att riktigt kunna skapa tryck på hemmalaget. Med knappt två minuter kvar tog Enköping ut målvakten. Med minuten kvar var THH några centimeter ifrån att slå in pucken i öppet mål, men istället gick pucken till icing, I nästkommande spelsekvenser lyckades det grönklädda bortalaget från Enköping få in ett sent kvitteringsmål till 5-5, med 32 sekunder kvar av ordinarie speltid.

Efter en mållös förlängning vann ESK i ett målsnålt straffavgörande, efter nio straffar i rad utan mål. Slutresultatet stannade alltså på 5-6.

THH ligger efter nio omgångar på sjätte plats i Hockeyettan östra. På fredag möter THH serieledaren Huddinge på bortaplan.