Obruten segersvit för THH

Publicerad 2020-11-16 15:00
20201030 gammal matchbild fr n 2019
Tyresö Hanviken Hockey knep fjärde vinsten i rad på söndagskvällen, då Hudiksvall besegrades med 4-1 på bortaplan. Efter vinsten ligger THH på sjätteplats i serien och har därmed Allettan inom räckhåll.

Klockan 16:00 på söndagseftermiddagen släpptes pucken för en envig mellan Hudiksvall och Tyresö Hanviken Hockey. Hemmalaget kom till matchen som seriefyra, efter en stark start på säsongen.

Trots att Hudiksvall vann skottstatistiken med 9-7, i en jämn 1:a period, så lyckades THH ta ledningen i matchen. 16:09 in i perioden gjorde Johannes Sandberg 1-0 i powerplay. I början av 2:a perioden kvitterade Hudiksvall till 1-1, men i mitten av mellanperioden tog THH återigen ledningen i powerplay, genom Dennis Nordström. Kort därefter, med fem minuter kvar av 2:a perioden utökade Felix Liljegren ledningen med 3-1, vilket var bortalagets första mål i matchen i spel 5-5.

Trots en stark forcering i 3:e perioden från Hudiksvall lyckades hemmalaget inte få in någon ytterligare puck bakom THH:s målvakt Viktor Lundahl, trots 14 skott på mål. Istället lyckades THH:s Tim Andersson göra 4-1 när hemmalaget tog ut målvakten för en slutforcering.

Summa summarum lyckades Tyresö Hanviken Hockey vinna borta mot Hudiksvall tack vare en gedigen laginsats och en storspelande målvakt. Hudiksvall vann skottstatistiken med 38-17, men THH vann matchen med 4-1.

Efter vinsten ligger THH på sjätteplats i serien och har därmed Allettan inom räckhåll. Nästa match spelas i Tyresö på onsdag mot serietvåan Enköping.