Lika i ishallen

Publicerad 2021-01-24 11:00
20201118 thh vs esk
Igår förlorade Tyresö Hanviken Hockey på övertid mot Kalix HC med 4-3 i en jämn match, trots att hemmalaget vann skotten med 34-28. THH gjorde en stark första period och borde ha lett matchen efter första. Vid full tid stod matchen 3-3, även om vårt hanvikslag borde ha vunnit. Under övertiden avgjorde bortalaget matchen redan efter 25 sekunder. Nästa match spelas redan på onsdag hemma mot Borlänge.

På lördagen förlorade Tyresö Hanviken Hockey, efter förlängning, mot Kalix med 4-3 och fick därmed med sig en poäng. THH började matchen bäst och borde ha haft ledning efter 20 spelade minuter. Dock tog bortalaget ledningen genom Ville Erixon i matchens tolfte minut. Svaret dröjde dock inte länge, utan Hockeyettans målkung Felix Liljegren replikerade ett par minuter senare. När signalen göd för periodvila stod matchen som sagt lika, efter en period där bortalaget vann skotten med 11-10.

Kalix spelade upp sig och var inte ofarliga i kontringsspelet, även om THH vann andra perioden med 1-0, efter att Felix Liljegren gjorde kvällens andra mål, redan 45 sekunder in i perioden,

I tredje periodens början kvitterade Kalix i powerplay, efter att Pelle Carlsson satt utvisad för roughing. Sedan stod matchen och vägde, även om Kalix tog ledningen så kvitterade THH genom Matthias Sundberg. Sammantaget kändes inte 3-3 efter full tid helt rättvist och hemmalaget vann skotten med 34-27.

Förlängningen avgjordes snabbt efter 25 sekunder och Kalix tog därmed hem extrapoängen, efter ett mål av Lucas Feuk.

Inför matchen hade Tyresö Hanviken lyckats skrapa ihop en vinst på övertid mot Enköping SK, samt två förluster i Allettan norra. Efter tre bortamatcher spelade THH nu sin första hemmamatch.

Tyresö Hanviken Hockey har hittills gjort en fantastisk säsong och lyckades under höstsäsongen sluta på femteplats i Hockeyettan Östra, vilket är orsaken till att Tyresölaget nu spelar i Allettan norra.

Serien fortsätter på onsdag med hemmamatch mot Borlänge.