Jämnt dubbelmöte mot VBK

Publicerad 2020-11-27 22:00
20201030 gammal matchbild fr n 2019
På fredagskvällen besegrade Tyresö Hanviken Hockey motståndarna från Vallentuna BK med 5-4 i en jämn match. En nöjd ass. tränare Daniel Karlunden förklarade efter matchen att det som avgjorde matchen ikväll var "större hjärta och bättre moral". Bortalaget har nu bland de tuffaste spelprogrammen i Hockeyettan, eftersom laget fick ställa in ett antal matcher i början av serien, på grund av spridning av Covid-19 i laget. Därför möttes lagen också i onsdags, där istället Vallentuna vann med uddamålet. Efter kvällens seger har THH ytterligare etablerat sig på femte plats i tabellen och fortsätter kämpa för en plats i Allettan efter jul.

Tyresö Hanviken Hockey vann på fredagskvällen en jämn ishockeymatch i Tyresö ishall. Framförallt genom en bra 2:a period lyckades hemmalaget knipa tre poäng. Den 1:a perioden var mycket av ett ställningskrig och slutade 1-1, efter ett tidigt ledningsmål från bortalaget och därefter en kvittering i powerplay från Felix Liljegren. I mitten av 2:a perioden tog hanvikarna ledningen med 2-1,efter Liljegrens sextonde mål för säsongen, framspelad av Dennis Norström och Pelle Carlsson som båda två gjort tio assister var hittills under säsongen. I slutet av perioden utökade THH ledningen till 3-1 genom mål av Dennis Nordström.

Inför 3:e perioden ledde THH med 3-1. Coach Karlunden beskriver perioden som "ett ställningskrig, där vi gör det bra. Vallentuna utnyttjar några misstag och får momentum." 8:27 in i perioden gjorde alltså bortalagets Victor Andersson 3-2 och fyra minuter senare är matchen efter ytterligare ett bortamål kvitterad till 3-3. "Efter det så visar vi riktigt bra moral och gör 4-3" fortsätter Karlunden. Med knappa två minuter kvar tog Vallentuna ut målvakten för att utjämna matchen, men istället lyckades Johannes Sandberg utöka ledningen till 5-3. Bortalaget gav dock inte upp, utan tog igen ut målvakten och lyckades reducera matchen till 5-4 med 42 sekunder kvar. THH lyckades dock stå emot och knep en ny trepoängare i Tyresö ishall.

Assisterande tränare Daniel Karlunden var efter matchen nöjd med spelet. "Ikväll var större hjärta och bättre moral receptet. Vi vinner rättvist." På onsdagskvällen förlorade laget borta mot VBK, vilket gjorde THH extra revanschlystna. Efter vinsten ligger THH på femte plats i ATG Hockeyettan östra.