Från Trolllbäckens IP till Toppen!

Publicerad 2024-01-26 08:55
Hanviken
Frida i ung ålder med kaptensbindeln i HSK-kläder
Intervju med en spelare som startade sin resa i Hanvikens SK och idag spelar på den absoluta toppen i Damallsvenskan.

Vi fortsätter vår artikelserie med ytterligare ett exempel på en spelare som startade sin resa i Hanviken och idag spelar fotboll och på en väldigt hög nivå där hon även blivit utsedd till årets spelare!


Stort grattis till ytterligare ett år i Damallsvenskan med ditt BP. Hur känns det inför 2024?

Tack! Det känns bra, vi är några som fått spela tillsammans med varandra i flera år nu och vi känns mer och mer samspelta med allt vad det innebär. Fler och fler har också mer erfarenhet av att spela i allsvenskan och förhoppningsvis kan vi också klättra lite i placeringen detta år.

Du började din karriär i Hanvikens SK och spelade från Knatte till 12 årsåldern, hur skulle du beskriva din tid här?

Jag har bara bra minnen från min tid i Hanviken. Det är en sån familjär förening på alla sätt. Massa glädje och en perfekt klubb för att börja sin karriär i.

Vad skulle du säga kännetecknar Hanvikens SK?

Gemenskap. Kände mig alltid som hemma där och det var roligt att komma ner till "Tippen".

Vad skulle du säga till unga spelare i Hanvikens SK som nu kan se dig och följa dina steg i elitfotbollen och som kanske drömmer om att en gång få göra samma resa?

Att allt går inte alltid som på räls. Det kommer vara bättre och sämre tider under sin resa mot toppen. Man kommer stöta på motgångar och det är okej. Det kan vara allt ifrån mindre speltid, kanske någon tränare man inte går ihop med eller annat privat i livet som händer vid sidan av planen. Även att allas utveckling är olika och alla blommar inte ut samtidigt. Det är aldrig försent. Tro på dig själv!

Vilka är din tre bästa tips för att lyckas med sin idrott?

Självklart fungerar alla olika och det som varit bäst för mig behöver inte vara bäst för andra. Men några saker jag tycker är extra viktigt är att man tycker det är roligt. Kanske låter lite klyschigt men glädje känns alltid som något viktigt. Tycker du inte att det är roligt och att du gör detta för dig själv för att du själv vill så kommer det vara svårt göra något bra av det också. Ska du lägga ner så mycket tid på något måste du ha roligt också! Ha någon att prata med. Som jag sa kommer det inte alltid vara en spikrak resa och då kan det vara skönt att ha någon att bolla tankar med. Antingen någon närstående eller utomstående. Inte ta för stora kliv för snabbt. Då tror jag också det kan vara lätt att man tappar glädjen och motivationen. Ta det i en lagom takt och det som du är bekväm i. Karriären är lång och det gäller att man gör det som man själv mår bra av. Då kommer det synas på planen också!

Berätta lite om resan efter Hanviken. Hur var det att komma till damallsvenskan?

Jag lämnade Hanviken när jag var 12 år och började då i Tyresö där jag spelade i ett väldigt framgångsrikt lag i 00-kullen. Det var en väldigt rolig tid med mycket upplevelser. Jag fick sen ta klivet upp i seniorfotbollen och spelade några år med damlaget i division 1. När jag var 19 år fick jag kontrakt med Hammarby som på den tiden spelade i elitettan, vilket blev ett väldigt bra steg. Tyvärr drog jag av mitt ledband i knät och missade större delen av den säsongen. Såklart ett tufft år men jag hade många personer runt mig som hjälpte till. Efter den säsongen blev vi uppflyttade till Damallsvenskan med Hammarby där jag gjorde mitt första allsvenska år. Nu spelar jag i IF Brommapojkarna där jag går in på min tredje säsong där. Självklart har det varit väldigt roligt att få den här möjligheten och man får uppleva väldigt mycket. Bland annat all professionalitet runt omkring, både på och utanför planen. Det är en väldigt speciell känsla att få gå in på planen varje helg till en allsvensk match.

Har du någon kontakt med gamla spelare eller ledare från tiden i HSK idag?

Ja, flera av de jag spelade med i Hanviken har varit nära vänner till mig lång tid efter. Vissa har jag än idag kontakt med och i princip alla känner man igen och hälsar och pratar med om man stöter på varandra. Det har varit en stor och viktig del av karriären så det är självklart att många kommer vara speciella personer för en.

Har du koll på hur det går för seniorerna mm?

Det är faktiskt många som jag spelat med, både i Hanviken och Tyresö, som blivit "hemvändare" och kommit tillbaka till Hanviken.

Så nu senaste säsongerna har jag haft bättre koll men man har ju alltid följt via sociala medier och försökt hänga med på så sätt. Det är roligt och det känns som både damlaget och föreningen tagit stor kliv.


Sportchef Hanvikens SK Fotboll
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub