Från Trolllbäckens IP till Toppen!

Publicerad 2024-01-23 17:21
55de1912 1dbd 4d3d b635 6282ff1c8230
Intervju med Jonte Karlsson som 2024 kommer att spela i Superettan med Sandviken! Jonte berättar lite om sin tid i Hanvikens SK och vad den betytt för honom.

När jag får tag på Jonte så sitter han uppe i sin lägenhet i Sandviken och tittar ut genom fönstret, snön som ligger tät och kylan är lite mer i mängd och kallare i temp än vad Jonte varit van vid senaste åren. Han konstaterar att träningsförhållandena just denna dagen hade kunnat vara lite bättre. Men det är en glad och stolt spelare vi får oss en pratstund med och detta är inte på något sätt en slutdestination för den målmedvetne unge fotbollsspelaren som vuxit upp och fått sin fotbollsfostran på Trollbäckens IP.

Stort grattis till platsen i Sandviken, hur känns det att få en plats i ett lag så högt upp i seriesystemet?

- Tack så mycket, det är extremt kul att få ta steget upp ytterligare en nivå och att få en bekräftelse på att det jag gjort förra året tagit mig i rätt riktning.

Du började din karriär i Hanvikens SK och spelade från Knatte till 15-16 års åldern och seniorerna här, hur skulle du beskriva din tid här?

- Min tid i Hanvikens SK var fantastisk, det var där jag fick lära mig att sparka boll och även utvecklas till den spelaren jag är idag. Fantastisk utbildning och ett väldigt bra steg från U-lag till A-lag.

Vad skulle du säga kännetecknar Hanvikens SK?

- Glädje, Gemenskap och Utveckling!

Vad skulle du säga till unga spelare i Hanvikens SK som nu kan se dig och följa dina steg i elitfotbollen och som kanske drömmer om att göra samma resa?

- Det bästa tipset jag kan ge är att inte försöka gå till nån akademilag för tidigt, jag är väldigt tacksam att jag spelade i Hanviken hela vägen fram till A-laget då jag kunde spela fotboll och samtidigt ha en stor glädje medan jag spelade där. En annan viktig del är att inse att allas utvecklingskurvor inte ser likadana ut och att inte jämföra sig med andra för mycket, tävla istället mot dig själv för att bli så bra som möjligt. Jag själv är ett bra exempel då jag från början inte alls var en av de spelarna som låg längst fram i sin utveckling men jag hade den där lilla extra hungern och viljan att hela tiden bli bättre och det tog mig tillslut förbi och fram till där jag är idag.

Vilka är dina tre bästa tips för att lyckas med sin idrott?

- 1: Viktigast av allt är att alltid känna glädjen med det du gör, att kunna spela fotboll och uppskatta varje sekund på fotbollsplanen. 2: det är viktig att göra det där lilla extra hela tiden, gå ut och träna teknik eller gå ut och spring, det är det som gör skillnaden och gör att du kan ta steg jämfört med andra som inte lägger den extra tiden i träning. 3: ALLTID sträva efter att bli bättre och så länge du har viljan och motivationen att bli bättre så kommer både tur och belöning längs vägen.

Berätta lite om resan efter Hanviken, du blev ju årets ungdomsspelare i en "ganska" stor klubb ;) Hur var det att spela i en sådan miljö?

- Jag tog steget till Djurgården där jag hade förmånen att spela i tre extremt roliga och utvecklande år, där jag även under sista året blev utsedd till årets ungdomsspelare. Under det sista året gick det väldigt bra och förutom att jag gjorde tio mål och tolv assist som ytterback(!) i serien så fick jag även chansen att träna med Djurgårdens A-lag under denna perioden.

Har du nån kontakt med gamla spelare och ledare från Hanvikens SK idag?

- Det har jag verkligen! Jag har kontakt med en del tränare likväl som spelare och några av mina absolut bästa vänner har jag spelat med tillsammans i Hanviken, Viggo Hjort är ett exempel på en sådan god vän som även han tog steget upp i Hanvikens A-lag för några år sedan. Dessutom har jag även en del kontakt med några av mina tränare från yngre åren i Hanviken samt både spelare som spelare i Hanviken idag och några som numera lagt skorna på hyllan.

Har du nån koll på seniorerna i Hanviken?

- Självklart har jag det, jag har som sagt en bra relation till alla i klubben så jag brukar försöka ta mig ner till fina Trollbäckens IP och supporta laget när jag får chansen.

Tillslut vill bara jag och hela klubben önska dig lycka till framöver och vi kommer att heja på dig och följa din resa framöver! En gång HSK alltid HSK eller hur?

- SJÄLVKLART!

(Jonte tillsammans med lagkamrater från yngre åren i Hanvikens SK).


Sportchef Hanvikens SK Fotboll
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub