Derbyvinst krönte helgen

Publicerad 2020-08-16 22:15
20200816 alex fischer
Alex Fischer målskytt i P-19:s derbyvinst
Fotbollshelgen kröntes av att herrjuniorerna slog Tyresö FF i P19 nationell division 1. Annars inleddes helgen i moll med gårdagens två seniorförluster. Dels var damlaget numret för små i seriepremiären borta mot Huddinge. Dels förlorade herrlaget hemma mot jumbon IK Värtan. Dessa två mycket tråkiga förluster vägs ändå till viss del upp av vinsten i Tyresö-derbyt hemma på ett medelhavsvarmt Trollbäckens IP med 3 - 1.

Hanvikens SK:s herrjuniorer i fotboll besegrade alltså Tyresö FF med 3 - 1, efter 1-1 i halvtid. Målen gjordes av Leo Öhrlund, Amadou Junior Tandia och Alex Fischer. Efter en jämn och tät första halvlek kunde HSK gå ifrån i andra på en solindränkt Trollbäckens IP. Juniorerna ligger nu på femte plats, vilket, om de orkar hålla den positionen under de tre kvarvarande omgångarna, innebär att laget är klara för uppflyttningsserien där platser i P19-Allsvenskan 2021 står på spel.

Helgen började annars med gårdagens två seniorförluster. Damlaget var numret för små i seriepremiären borta mot Huddinge och förlorade klart med 4-0 på bortagräs.

Herrlaget åkte på en onödig hemmaförlust mot jumbon IK Värtan. Första halvlek började olyckligt med mål i baken och i halvtid var resultatet 0-2. Även om det röd-vita hemmalaget stod för bollinnehavet, så saknades precisionen i de avgörande lägena. I andra halvlek startade HSK med ny energi och lyckades kvittera, men när IK Värtan tog ledningen med 3-1, gick luften ur hemmalaget.