Två vinster och en torsk - helgens utdelning

Publicerad 2019-04-02 12:52
Dam mot vasa
Segerglädje mot Vasa
Herrarna åkte på årets första förlust när Huddinge gästade Trollbäckens IP under lördagen (1 - 4). Bättre gick det under söndagen då både damlaget (6 - 1 mot Vasalund) och U1 (7 - 4 mot Akropolis) tog klara segrar.

Ett åderlåtet herrlag, vi fick fem sjukdomsåterbud mellan sista träning och matchstart, hade två spelare på stadlagsläger samt en på futsal, förlorade hemma mot division 2-laget Huddinge med 1 - 4 (1 - 2)

Efter en fin start där HSK kunde ta ledningen med 1 - 0 (Nico Cordero, frispark) var det mycket Huddinge under den andra delen av första halvlek. Gästerna vände då matchen till en 2 - 1-ledning samtidigt som de passade på att missa en straff.

I den andra halvleken kom Hanviken tillbaka och var det bättre laget fram till att Huddinge kunde kontra in 3 - 1 i den 75:e minuten. Efter det såg hemmalaget ut som ett slaget gäng och gästerna kunde strö ytterligare salt i såren med 4 - 1-målet under matchens döende sekunder.

Nya tag nästa vecka!

Damlaget rivstartade i söndagssolen på IP och hade ledningen med 4 - 0 redan efter 17 minuter mot Vasalund. Även om målglädjen mildrades något gick HSK till pausledning med hela 6 - 0.

-De första 30 är de bästa vi gjort under min tid i föreningen, kommenterar huvudtränaren Jamshid Masori.

Efter utskåpningen i första blev sedan den andra halvleken en rätt avslagen historia. Endast ett mål föll och det var gästande Vasalund som stod för det. Slutresultatet kunde därför skrivas till 6 - 1.

Målskyttar hos HSK blev Nicole Tabari 3, Olivia Åkerlund 2 och Hanna Brandt 1.

Efter damerna var det dags för U1 som ställdes mot seriekollegan Akropolis. Dagen till ära valde huvudtränare Jan Lundberg att ställa upp med en 3-5-2-uppställning. Om det var för att komma till rätta med det glappande försvarsspelet från senast låter vi vara osagt men effekten blev i alla fall den motsatta. En, som vanligt, strålande offensiv gav sju mål framåt medan fortsatta problem med försvarsspelet gav fyra insläppta.

Slutresultatet skrevs därför med hockeysiffrorna 7 - 4 i HSK:s favör.