Juniorlagen

U-lagen (F/P):

I dessa lag spelar våra äldsta spelare i ett selekterat lag (dvs baserat på ålder/kunnande) detta är laget under våra respektive representationslag och målsättningen för dessa lag är att kunna spela och tävla på en så hög nivå som möjligt. I U-lagen så är det fortsatt utveckling som är en stor faktor men även resultatmål är viktigt.

FU: vårt U19-lag på damsidan. 24 spelare födda 2004-2007. Spelar i St:Erikscupens div 2 (DJ-2 2022)

PU: vårt U19-lag på herrsidan. 30 spelare födda 2002-2005. Spelar i St:Erikscupens div 1 (HJ-1 2022).

P16U: Pojkar 06. 20 spelare födda 2006. Spelar i Nationella P16-serien (P16 Nationell Grupp 4).Mjuk U:

Från det året spelarna fyller 15 år så bildar vi något vi kallar "Mjuk U". Detta är en U-förberedande verksamhet inför att vi bildar rena U-lag. Det som främst skiljer Mjuk U från breddlagen är att vi här tillsätter en av föreningen extern arvoderad tränare som planerar och leder träningen i linje med föreningens ramar och riktlinjer.

I Mjuk U-lagen är det inte cementerade grupper och en ständig utvärdering av spelares utveckling sker i samråd med sportchef. Uttagningen till detta U-lag blir på så sätt mjukare och spelare kan rotera in beroende på personlig utveckling. För att kunna ha ett bra underlag för en sådan indelning så sker inhopp i ordinarie verksamhet av sportchef från året spelarna fyller 14 år och sedan tas en första trupp ut tillsammans med ansvariga tränare i gruppen.


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub