Hsk fotboll banner 1170

Stabilt, stabilare, HSK!

Publicerad 2020-08-10 08:36
Img 8670
HSK tog andra raka efter en genomstabil insats borta mot IK Viljan från Strängnäs på Vasavallens soldränkta naturgräs. Matchen slutade 3 - 0 (2 - 0) med HSKs siffror först efter mål av Nico Cordero 2 och Wille Medew.

Det var ett respektfullt hemmalag, nykomlingar i trean, som startade matchen med en låg åtta och punktmarkering av HSK:s stora profil Nico Cordero. Det gav initiativ och stort bollinnehav till Hanviken direkt från start och det var gästerna från Tyresö inte sena att utnyttja. Redan i den 9:e minuten tilldömdes HSK en straff efter att Viljans mittback gått hårt åt vänsteryttern Alex Fischer i boxen. Den exekverades säkert av Cordero i mål.

Efter det följde en första halvlek som dominerades fullständigt av HSK utan att laget för den sakens skull skapade så oerhört många 100%-iga målchanser. Ett fint 2 - 0-mål hanns dock med innan pausvilan efter att Hanviken, i den 31:a minuten, kombinerat sig igenom Viljan-försvaret. Bollen hamnade till slut hos Nico Cordero som curlade upp bollen i krysset utanför straffområdet.Det var ett klassavslut värdigt en klasspelare som Cordero.

Om den första halvlek var stabil var den andra än mer dominant. Chanser skapades på löpande band men effektiviteten framför Viljan-målet var generellt sett låg. Ett lysande undantag var Wille Medews nick till 3 - 0 efter dryga timmen spelat på ett fint inlägg från nye Jesper Källman.När slutsignalen ljöd över södra Sörmland kunde Hanviken skriva in en oerhört stabil 3 - 0-seger som kunde och skulle ha varit ett par mål större.

-Tycker vi gör en mycket bra och stabil insats där vi har full kontroll i 90 + min, kommenterar huvudtränaren Sören Åkeby matchen.

Nästa helg väntar Värtan hemma på Trollbäckens IP naturgräs. Matchen startar 14:00.

-Värtan har vi revansch att ta efter förra årets torsk i cupen så vi förbereder oss för den matchen i veckan, avslutar Åkeby.

Redaktionen
Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana fin  002
Md logo 2x
Md hanvikenssk
Md idrottens bingo85
Md lions85
Md elite hotel
Använd vår unika erbjudandekod: KLUBBHSK när du bokar
Md sisu
Md stiftelsen fair play 1 nya 2018
Md skerhets
Md fastighetsbyr n logga
Md mobil logotyp lanna
Md adidas
Md d0321ca395 elon haninge stor
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub