Premiärsegrar för dam och U1

Publicerad 2019-04-16 10:26
Dam mot ttp
Två vinster!
Både damlaget och U1 gick segrande ur sina seriepremiärer i helgen mot Tullinge TP (2 - 1) respektive Rotebro (8 - 1).

Vi börjar med en kort rapport från dammatchen där matchinledning präglades av hafsigt spel och premiärnerver. Dessa förlöstes något när lagkapten Hanna Brandt klev fram och satte dit ettan i slutet av första halvlek.

Inledningen av andra var sedan bra och när Maja Schölin stänkte dit tvåan trodde nog de flest runt IP på en lugn resa mot slutsignalen. Dessa förhoppningar grusades något när Tullinge kunde reducera i den 67:e minuten men trots den snara ledningen kunde HSK rida ut de sista 20 minuterna utan att vara alltför hotade.

- Spelmässigt var det inte vår bästa match men vi tar tre poäng och det är vad som räknas, kommenterar damtränaren Jamshid Masori.

U1 bjöd, trots en nervös matchinledning även här, upp till dans rejält när Rotebro gästade under fredagskvällen. 8 - 1 (2 - 0) skrevs slutresultatet till trots att bromsarna, som sagt, låg i lite under den första kvarten. Därefter bjöds det dock på propagandafotboll och publiken njöt i fulla drag runt Trollbäckens IP.

Målskyttar i HSK blev Ture Larsson 3, Hugo Heden 2, Linus Lundholm 1, Mohamed Haudoachi 1 och Edvin Larsson 1.

-Förra året hade den här matchen slutat 4 - 4. Det säger något om vilka steg den här gruppen har tagit, kommenterar tränare Jan Lundberg.