Match med två ansikten (Uppdaterad)

Publicerad 2017-02-18 17:02
Img 0966
Truppen mot Aspudden/Tellus
Hanviken spelade 1 - 1 mot division 2-laget Aspudden/Tellus hemma på Tyresövallen efter en första halvlek som tydligt gick i bortalagets favör och en andra där HSK lyfte upp spelet rejält. Målskytt i hemmalaget blev debuterande Andreas Söderstedt på en framspelning från Nimhya Abraha.

Tyresövallen bjöd på samma fina väder som förra helgen men publiken hade ändå halverats till lördagens drabbning med division 2-laget Aspudden/Tellus. Nyhetens behag var måhända över för ingen kan väl ha varit särskilt besviken med prestationen mot Huddinge senast? Det var ett delvis nytt Hanviken som de som ändå kom fick se. Ut från matchtruppen gick stora förgrundsfigurer mot Huddinge som Mattias Östberg, Nicolas Cordero och Joel Embring och in, från start, kom säsongsdebuterande bröderna Qvist (David och Adam) samt Nimhya Abraha.

Det var gästerna som tog tag i taktpinnen direkt och sedan behöll den under hela den första halvleken. Framförallt lyckades Aspudden såra hemmalaget längs den offensiva vänsterkanten under den första halvtimmen men inga mål föll, trots en del vassa tillbud. HSK fick nästan uteslutande ägna sig åt försvarsspel och man gjorde det med den äran. Däremot var det fina anfallsspelet från förra helgen som bortblåst. Stressad beslutsfattning och dålig passningskvalité ledde till ideliga bolltapp och korta anfall.

Aspudden lyckades inte omsätta sitt spelövertag till mål förrän i halvlekens allra sista minut. Återigen var det ett anfall som rullades upp från vänsterkanten. En passning snett inåt bakåt senare och den utmärkte hemmamålvakten Linus Lindebergs nolla var spräckt för dagen. Det var ett tufft mål psykologiskt för HSK bara sekunder innan pausvilan men givetvis rättvist sett till matchbilden i stort.

- Vi har det tufft i den första halvleken. Ett skickligt motståndarlag i kombination med ett stressat anfallsspel gör att vi främst får ägna oss åt försvarsspel. Det gör vi förvisso helt ok men vi måste få igång ett eget spel om vi ska överleva andra, var HSK-tränaren Adel Zahirs kommentar i paus.

Pausvilan gjorde Hanviken gott. Redan från start i den andra halvleken jämnade hemmalaget ut matchbilden tack vare tryggare bollhållning vilket gav ett bättre anfallsspel och färre minuter i försvarspositioner. I den 70:e minuten kom också kvitteringen. Vänsterbacken Andreas Söderstedt (härlig debut!) bröt ett motståndaranfall och följde med upp i omställningen där han sedermera frispelades av Nimhya Abraha och, i friläge, iskallt satte dit kvitteringen. Strax efter 1 - 1-målet fick HSK en lysande chans att ta ledningen när högeryttern William Svedebäck kom fri efter ytterligare ett fint hemmaanfall. Aspudden-målvakten kunde dock avvärja med en strålande parad.

Under slutkvarten hade sedan gästerna det vassaste tillbudet men 1 - 1 stod sig till slutsignalen.

-Under hela matchen visar vi på moral och karaktär. Det, tillsammans med den fantastiska vändningen under den andra halvlek, stärker oss under våra fortsatta förberedelser inför säsongen som kommer, kommenterar HSK:s huvudtränare Jonas Holtbäck insatsen.

Nästa helg spelas årets första tävlingsmatch då Enebyberg väntar i Stockholms cup. Matchen startar 13:30 på Tyresövallen.