Hsk fotboll banner 1170

Inför seriestarten: Värdegrundsansvariga

Publicerad 2020-04-16 11:07
Hsk logga org
I år har, i princip, samtliga våra lag värdegrundsansvariga kopplade till verksamheten. Läs mer om deras funktion nedan.

I Hanvikens SK arbetar vi hårt för att skapa en positiv kultur kring våra lag och våra olika evenemang. Alla våra spelare ska känna att de utvecklas och är sedda och hörda. Våra idrottsplatser och verksamheter ska vara trygga och välkomnande fysiska och psykosociala miljöer. Samtliga våra ledar och spelare ska aktivt arbeta med vår värdegrund.


För att producera och reproducera den här miljön och dessa värderingar har vi från och med i år värdegrundsansvariga i nästan alla lag. Förutom att utbilda respektive lag i värdegrundsfrågor har dessa som uppgift att skapa en schysst miljö i samband med våra matcher. I punktform innebär det bl a:

  • Nolltolerans mot domarkritik från såväl publik som ledare och spelare
  • Positiva och enbart stöttande föräldrar som står på publiksidan
  • Ingen coachning från publiken
  • Engagerade och uppmuntrande ledare
  • Schyssta lagkamrater
  • Vi är sportsliga mot våra motståndare

Upplever våra värdegrundsansvariga på plats att inte publik, ledare eller spelare följer dessa riktlinjer har de föreningens fulla mandat att handla i frågan. Det skulle exempelvis kunna innebära att någon i publiken som inte uppträder på ett schysst sätt blir ombedd att lämna matchen.

För oss i Hanvikens SK är det oerhört viktigt att alla vuxna i vår matchmiljö handlar som förebilder för våra barn och ungdomar.

Vi vill också ha hjälp med detta. Därför uppmuntrar vi ER att meddela oss om ni upplever något kring våra matcher och träningar som uppenbart bryter med vår värdegrund på följande mejl:

vardegrund@hanvikenssk.se

Redaktionen
Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana jul
**Tips på Julklappar**
Md fontana fin  002
Md logo 2x
Md hanvikenssk
Md idrottens bingo85
Md lions85
Md sisu
Md stiftelsen fair play 1 nya 2018
Md skerhets
Md fastighetsbyr n logga
Md mobil logotyp lanna
Md adidas
Md d0321ca395 elon haninge stor
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub