HSK i topp inför sista omgången

Publicerad 2019-09-30 11:54
Dam mot gustavsberg
Hanviken körde över Gustavsberg med 8 - 1 (3 - 1) och toppar nu tabellen inför den sista omgången.

Det var gästande Gustavsberg som inledde matchen bäst i höstrusket på Trollbäckens IP. Gästerna låste under inledningen av den första halvleken fast Hanviken på egen planhalva i långa stunder via ett effektivt press-spel. Hemmalaget kom inte loss förrän i mitten av halvleken men fick då istället utdelning direkt via frilägesmål av först Linn Rönnehäll och sedan Nicole Tabari. Gustavsberg kunde dock reducera tämligen omgående och säkerheten i det offensiva spelet bar HSK med halvleken ut. På övertid kom, trots det, 3 - 1 efter att Emma Strågefors nickade in en fint hörna slagen av Mimmi Gudmundsson.

Med 3 - 1 i ryggen fick Hanviken bättre fart på spelet under den andra halvleken. Målen föll också med jämna mellanrum varför slutresultatet till sist kunde skrivas till hela 8 - 1. Målskyttar i den andra halvleken blev Nicole Tabari 2 (totalt 3), Hanna Brandt 2 och Charlotta Tenggren 1.

-Vi startar matchen trevande där Gustavsberg spelar tydligt. Vi förvaltar ett par kontringar och leder kanske inte helt rättvist. Efter förändringar och rannsakande i halvtid går vi in i andra halvlek fast beslutna om att spela vår fotboll och föra matchen. Och det lönar sig i form av bättre spel, prestationer och mål. Vi blickar framåt mot nästa helg där vi behöver varje HSK:are på plats, kommenterar HSK:s tränare Jamshid Masori insatsen.

Inför den sista omgången toppar nu Hanviken division 4 södra (eller 4B för den som vill) med 15 plusmål före tvåan Stureby som ligger på samma poäng. Stureby tar emot jumbon Saltsjöbaden på onsdag medan Hanviken gästar serietrean Tullinge på lördag. Lite märkligt, kan tyckas, att de två avgörande matcherna inte spelas samtidigt.