Herrlaget spelade ut i andra

Publicerad 2020-02-16 11:15
Herr vall
Hanvikens herrar besegrade Vallentuna med 3 - 1 (0 - 1) under lördagen på Tyresövallen efter en andra halvlek där det mesta stämde. Målskyttar i hemmalaget blev William Medew, Hugo Anderberg och Nico Cordero

.Det var HSK som inledde matchen bäst i lördagens möte mot division 3-kollegan Vallentuna på Tyresövallen. Ett fyndigt och kreativt passningsspel ledde till många rättvända spelare framför VBK:s backlinje och många avslut på mål. En storspelande bortamålvakt, i kombination med oskärpa i sistapassningarna, ledde dock till att 0 - 0 stod sig långt in i halvleken.

Vallentuna var heller inte helt ofarliga i sina omställningar men när bortalaget kunde ta ledningen med 0 - 1 efter en vänsterhörna i halvlekens slutskede kändes det ändå lite snöpligt.

Under den andra halvleken växte HSK:s spelövertag än mer, anfallsvåg efter anfallsvåg sköljde in över Vallentunas backlinje och bollen var knappt på Hanvikens planhalva på hela halvleken. 0 - 1 blev också 3 - 1 efter mål av provspelaren William Medew (hörna), unge Hugo Anderberg (också hörna) samt Nico Cordero. Det enda man kan klaga på här är måhända effektiviteten framför VBK-målvakten.

I ett högpresterande hemmalag vill redaktionen passa på att lyfta fram Dahla Fouad Ali, som var ett monster hela matchen.

-Säsongens bästa match hittills. Det kan bli ett spännande år, kommenterade HSK-tränaren Sören Åkeby insatsen.

Nästa helg väntar tävlingspremiär då seriekonkurrenten Ängby IF gästar i Sthlm cup. Matchen sparkar igång 16:00 på Tyresövallen.