Välkommen till Friidrotten Jens!

Publicerad 2023-12-15 16:35
Jens johansson
Från oss i Hanvikens SK hälsar vi Jens Johansson varmt välkommen som ny sportchef i friidrotten!

När nyårsklockan slår 24.00 och året går över i 2024 har Hanviken SK glädjande sin nya sportchef på plats, meddelar en stolt Annika Nilsson ordförande inom friidrotten.

Vi välkomnar Jens Johansson som kommer att finnas på plats i verksamheten från januari och framåt. I samband med avtalsskrivning fick ordförande Annika Nilsson även möjlighet att fråga Jens om både sin idrottsliga och privata bakgrund för en första introduktion till föreningens medlemmar.

Annika: - Kan du säga något om din idrottsbakgrund?

Jens: - Kopplat till mitt arbete inom idrottsorganisation, har jag genom mitt ordförandeskap i Korpen Huddinge-Botkyrka, jobbat med den föreningens verksamhetsutveckling sen 2015. Korpen i grunden är ett förbund som jobbar med breddidrott och kopplat till det så har jag varit med och utvecklat såväl barn- som senioridrott av olika former.

Jens fortsätter: - Mitt andra stora engagemang inom idrotten är som basebolltränare. Jag pluggade just baseboll och elitidrott på Gymnastik- och Idrottshögskolans (GIH) Tränarprogrammet. Med det har jag en viss förkärlek till kast- och explosiva idrotter samt idrottspsykologi. Inom tävlingsidrotten har jag haft vissa sportsliga framgångar där jag tagit mina tidigare ungdomslag till SM-final i både U15 och U19 (basebollens två ungdoms-SM).

Annika: - Vad kan du mer berätta om dig Jens?

Jens: - Även privat är det såklart mycket idrott i vardagen. Utöver mitt engagemang som basebolltränare cyklar jag mycket (mest som pendling), jag står i ett innebandymål och följer Allsvenskan på TV och live med vänner. Jag är mest uppvuxen i Sätra (som många friidrottare har en koppling till) och har bott på flera platser längs Röda linjen i västra Stockholm. Sen tre år tillbaka bor jag i Tallkrogen med sambo och dotter. Med dottern blir det mycket Pyssel och Lego. Jag diskuterar gärna gammal pop- och rockhistoria från 70-80-tal med likasinnade eller går på bio med vänner. I det stora hela ser jag det som viktigt att blanda intressen för att aldrig tröttna på något.

Annika: - Spännande att höra Jens, det här känns riktigt bra - Vi ses snart ute bland alla friidrottare 2024!

Tills dess önskar vi Jens och alla medlemmar en God Jul och Ett Gott Nytt År!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub