Hsk banner 1170

Samarbetet med Sören Åkeby

Publicerad 2020-06-24 10:00
Hsk logga org  1
Östersunds FK har avbrutit ett samarbete med Hanvikens SK:s Herrlagstränare Sören Åkeby, till följd av att olämpligt material har delats på Facebook. Huvudstyrelsen och Fotbollssektionens styrelse vill tydligt uttala följande: Det är oförenligt med Hanvikens SK:s värdegrund att sprida främlingsfientlighet, hot och hat på sociala medier.

Föreningen och Sören Åkeby är eniga om att Sören Åkeby har brutit mot vår värdegrund. Därför är han avstängd från sin roll i Herrlaget fram till 20:e juli, samt har tilldelats en skriftlig varning. Sören Åkeby och Hanvikens SK har tagit fram en gemensam handlingsplan med anledning av den uppkomna situationen.

Sören Åkeby vill själv säga följande om det inträffade: "Jag ber om ursäkt till alla människor jag sårat genom mina delningar på Facebook. Jag har i grunden en positiv människosyn och tror starkt på alla människors lika värde."

Hanvikens SK är en inkluderande idrottsförening där alla människor, oavsett etnicitet, socioekonomiskt bakgrund, genus eller sexualitet, ska känna sig välkomna. Vi kommer jobba ännu hårdare för att tydliggöra det i framtiden.

Vid frågor tveka inte att kontakta Fotbollssektionens sportchef, Jonas Holtbäck.

Fotbollssektionens styrelse & Huvudstyrelsen
Md hsk logga org  1
Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana jul
**Tips på Julklappar**
Md fontana fin  002
Md logo 2x
Md hanvikenssk
Md idrottens bingo85
Md lions85
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub