Ny vinst för fotbollsherrarna

Publicerad 2020-08-10 11:00
20200808 nico cordero
Hanvikens SK:s A-lag i herrfotboll tog andra raka vinsten efter en genomstabil insats borta mot IK Viljan från Strängnäs på Vasavallens soldränkta naturgräs. Matchen slutade med en bortavinst med 0-3, efter 0-2 i halvtid. De två första målen gjordes av Nico Cordero och spiken i kistan sattes av Wille Medew.

Det var ett respektfullt hemmalag, nykomlingar i Division 3 Södra Svealand, som startade matchen med en låg åtta och punktmarkering av HSK:s stora profil Nico Cordero. Det gav initiativ och stort bollinnehav till HSK direkt från start och det var gästerna från Tyresö inte sena att utnyttja. Redan i den 9:e minuten tilldömdes HSK en straff efter att Viljans mittback gått hårt åt vänsteryttern Alex Fischer i boxen. Den exekverades säkert av Cordero.

Efter det följde en första halvlek som dominerades fullständigt av HSK utan att laget för den sakens skull skapade så oerhört många hundraprocentiga målchanser. Ett fint 2 - 0-mål föll dock innan pausvilan efter att Hanviken, i den 31:a minuten, kombinerat sig igenom Viljan-försvaret. Bollen hamnade till slut hos Nico Cordero som curlade upp bollen i krysset utanför straffområdet. Det var ett klassavslut värdigt en klasspelare som Cordero.

Om den första halvlek var stabil var den andra än mer dominant. Chanser skapades på löpande band, men effektiviteten framför Viljan-målet var generellt sett låg. Ett lysande undantag var Wille Medews nick till 0 - 3 efter dryga timmen spelat, på ett fint inlägg från nye Jesper Källman. När slutsignalen ljöd över södra Sörmland kunde Hanviken skriva in en oerhört stabil 0 - 3-seger som kunde och skulle ha varit ett par mål större.

-Tycker vi gör en mycket bra och stabil insats där vi har full kontroll i 90 minuter, kommenterar huvudtränaren Sören Åkeby matchen.

Nästa helg väntar Värtan hemma på Trollbäckens IP naturgräs. Matchen startar 14:00, men på grund av Corona är matchen inte öppen för åskådare.

-Värtan har vi revansch att ta efter förra årets torsk i cupen så vi förbereder oss för den matchen i veckan, avslutar Åkeby.