Utbildning skadehantering

Publicerad 2024-02-07 16:54
Idrottsskador och rehab sisu
Hanvikens SK Friidrott och RF/SISU Stockholm bjuder in ledare, funktionärer och tävlingsaktiva till föreläsningen ”Skadehantering” med Anna Lundeberg.

Till anmälan

Om kvällens utbildning

Hur ska du som ledare, tränare eller aktiv agera för att undvika skador i din idrott. Att vara skadefri är en av förutsättningarna för att kunna uppleva både glädje och nå framgång med sin idrott. Då skadan väl är framme så gäller det att snabbt åtgärda skadan med rätt behandling.

Vad ska du göra när en aktiv stukar foten eller vrider knäet? När är skadan så allvarlig att man bör söka sjukvård? När vet man att det är en överbelastningsskada? Kunde skadorna förhindrats genom förebyggande träning?

Kvällens kurs ger dig grundläggande kunskaper i hur du gör när någon stukat en fot eller dragit till ett knä. Att linda och sedan när rehabiliteringen påbörjats kunna tejpa är praktiska moment som vi kommer gå igenom.


Hur, när, var

Torsdag 21 mars
Kl. 18:00-20:30
Trollbäckens IP
Lättare mat finns från 17:30 - anmälan senast 14 mars

Anmälan

Du anmäler dig i MyClub senast den 14 mars för att säkerställa mat på plats. I mån av plats kommer alla vara lika välkomna oanmält. Hör i såna fall av dig till Jens, 0725 19 19 24, i förväg så vi kan anpassa lokal efter deltagarantalet.

Anmäl dig i MyClub HÄR.


Om utbildare Anna Lundeberg

Anna Lundeberg, leg. naprapat, med en Master i idrottsvetenskap med inriktning idrottsmedicin och vidareutbildning i idrottspsykologi och

ergonomi. Anna är sedan 1997 verksam som naprapat och driver en egen praktik och ett gym vilket gett henne en mångårig erfarenhet av att

jobba med att förebygga, behandla och rehabilitera arbets-, motions- och idrottsskador.

Jens Johansson
Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana fin  002
Md dunross
Md logo 2x
Md enenda 3
Md runnerstore
Hanvikens medlemmar har 20% rabatt på skor och kläder samt 10 % på elektronik och tillbehör hos Runners' Store. Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.
Md agilo logga cmyk 01
Hanvikens medlemmar har 10-30 % rabatt på olika behandlingar hos Agilo-kliniken beroende på ålder/träningsgrupp. Klicka på bilden för villkor samt länk till bokning.
Md grow the x
”Vi gör strategi och modeller till vardag”
Md 040318 outlines version10
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub