Stockholmskampen

Vad är Stockholmskampen?

Stockholmskampen är tävlingen som riktar sig till alla friidrottsaktiva 12- och 13-åringar i Stockholm.

Alla deltagande föreningar delar på ansvaret för att genomföra kampen på flera anläggningar runt om i Stockholm. Det är en annorlunda tävling på det sättet. Deltävlingarna 1-3 arrangeras av de deltagande föreningarna i respektive tävling, där huvudansvarig förening står för sekretariat och deltagande föreningar får en tilldelad gren att ansvara för. Huvudansvarig är den förening som har hemmaarena på aktuell tävling. Finalen är mer omfattande, där alla lagen tävlar samtidigt. Den kräver mer resurser (funktionärer) och organisation.

2024 arrangerar Hanvikens SK Stockholmskampens Deltävling 3 onsdag den 4 september.

Hur och när genomförs Stockholmskampen?

Övergripande

 • Varje förening ska ha minst två representanter som förväntas delta på planeringsoch informationsmöten, minst en person för respektive åldersgrupp 12 och 13 år.
 • Varje förening ska även ha en funktionärskoordinator som är ansvarig för att tävlingarna har den mängd funktionärer som behövs inför varje tävling. Särskilt viktigt till finalen. Gärna någon annan än lagledarna.
 • Att ungdomarna innan varje deltävling har fått träna de olika grenarna.
 • Hålla sig informerade om de "grenaktuella" utbildningar som erbjuds.

Deltävling 1-3

 • Ansvara för arrangörskapet för någon av de tre första deltävlingarna tillsammans med de föreningar som är med på samma deltävling.
 • Ställa upp med funktionärer (minst en med utbildning) vid varje deltävling.
 • Ställa upp med tillräckligt många funktionärer för att tävlingen ska kunna genomföras enligt förbundets regler.
 • Ha med funktionär/-er som kan eller annars utbildar sig i EasyRecord.

Finalen

 • Tillsammans med övriga föreningar (funktionärskoordinatorn) arrangera finaltävlingarna inomhus.
 • Huvudansvaret för finalen har växlat, dock har både Hammarby, Täby och Lidingö varit drivande i flera år. Förra året tillkom Bromma. Dessa ingår i den så kallade lilla gruppen. Finalarrangörer kan rotera och behöver alltid nya krafter som är intresserade av arrangemang.
 • Ha en till två funktionärer som är insatta i EasyRecord.
 • OBS: Alla föreningar (inklusive arrangörer) ska ställa upp med tillräckligt många funktionärer för att tävlingen ska kunna genomföras enligt förbundets regler. Riktlinje är ungefär 8 funktionärer per förening.

Länkar

Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana fin 002
Md dunross
Md logo 2x
Md enenda 3
Md runnerstore
Hanvikens medlemmar har 20% rabatt på skor och kläder samt 10 % på elektronik och tillbehör hos Runners' Store. Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.
Md agilo logga cmyk 01
Hanvikens medlemmar har 10-30 % rabatt på olika behandlingar hos Agilo-kliniken beroende på ålder/träningsgrupp. Klicka på bilden för villkor samt länk till bokning.
Md grow the x
”Vi gör strategi och modeller till vardag”
Md 040318 outlines version10
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub