Friidrott

Nya framgångar för Hanviken i friidrott

Publicerad 2019-08-16 12:13
Alexander prisutdelning guld jsm  19 g teborg
Alexander Nyman tar emot guldmedalj vid JSM Slottsskogsvallen i Göteborg 9-11/8 2019
Hanvikens Alexander Nyman kan nu titulera sig svensk juniormästare i tresteg efter att ha genomfört ett strålande junior-SM på Slottsskogsvallen i Göteborg


Det var tre dagar med fullspäckat program på Slottskogsvallen i Göteborg när juniormästerskapet för 17-22 åringar genomfördes den 9-11 augusti. Sol, spöregn, åska och blåst fanns på prognosen och så blev det också ett randigt väder med toner av höst.

För Alexsanders del började det redan med en av JSM's inledande grenar på fredagen, längdhoppskval i P19. Efter både övertramp och undertramp så tog han sig, med knapp marginal, vidare till finalhoppningen på lördagen. Finalen inleddes med en genomspringning innan han var igång. Men sedan blev det desto bättre med fyra hopp över personbästa och för första gången över 7 meter. Där 7.08 slutligen blev värt en tredjeplats och alltså en bronsmedalj!

På söndagen var det tresteg som gällde och Alexander låg där statistiskt 2:a av deltagarna, 1 cm bakom konkurrenten från Mölndals AIK, Oskar Wiedenholm.

Alexander var något sliten efter urladdningen dagen innan och hoppade under sin förmåga och låg genom hela tävlingen på andra plats efter Wiedenholm,som hoppade mycket stabilt. Men Alexander hoppade längre och längre i varje hopp och allt kom att avgöras i sista och 6:e hoppomgången. Då slog han till med tävlingens längsta hopp, 14.49 nytt personligt rekord och en putsning av Hanvikens klubbrekord som Alexander själv satte i juni månad och som då hade stått sig i 38(!)år.

Hanviken har nu alltså en svensk juniormästare i tresteg och som kommande helg åker iväg med U20 landslaget för att representera Sverige i Nordiska landskampen och mästerskapen i Kristiansand i Norge.

Grattis Alexander önskar vi från hela Hanvikens SK!

Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana fin  002
Md logo 2x
Md elite hotel
Använd vår unika erbjudandekod: KLUBBHSK när du bokar
Md hanvikenssk
Md idrottens bingo85
Md lions85
Md runnerstore
Medlemmar i Hanvikens SK har 20% rabatt på skor och kläder samt 10 % på elektronik och tillbehör hos Runners' Store Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub