Fina resultat av Alexander Nyman under inomhus Junior-SM i friidrott!

Publicerad 2019-03-01 15:34
Alexander sm v xj  2019
Alexander Nyman - Hanvikens SK
Med en bra uppbyggnadssäsong och några stabila tävlingar, så var det dax för Inomhus junior-SM i Växjös Telekonsult arena under helgen 22-24 februari 2019...

Med en bra uppbyggnadssäsong och några stabila tävlingar, så var det dax för Inomhus junior-SM i Växjös Telekonsult arena i helgen. Det var ett mycket proffsigt tävlingsarrangemang i en arena med snabba banor.

Alexander låg på plats 10 i längdhopp på årsbästalistan för P19 inför SM-tävlingarna. I längdtävlingen var det redan från början en tuff uppgift att komma bland de 8:a bästa för att få hoppa final och detta var nu hans mål. Han var först ut av de 22 killar starka startfältet och inledde med ett bestämt första hopp som mätte 6.88, ett PB med 18 cm. Finalplatsen var så gott som säkrad. Fortsatt fin hoppning (om än några övertramp) ledde till ett ännu bättre hopp i 5:e omgången, vilket mätte 6.94. Nytt PB med ytterligare 6 cm och plötsligt låg han på medaljplats!

En tävlande tog sig tyvärr sedan förbi och norpade följaktligen bronset med 4 cm. Konkurrensen var stenhård denna IJSM-tävling i längd och Alexanders 6.94 hade alla andra år räckt till minst en bronsmedalj, men blev alltså i år till den något irriterande 4:de platsen.

På söndagen var det tresteg som gällde och den gren där Alexander har sina största styrkor. Denna inomhussäsong har han legat på andra plats i årsstatistiken för P19.

Det var en tidig förmiddagstävling och en något sliten atlet som påbörjade uppvärmningen redan kl 8:00. Trots lång och noggran uppvärmning så tog det långt in i tävlingen innan han var ordentligt igång. Faktum var att det inte var någon i startfältet som riktigt fick till de långa hoppen förrän i sista och 6e omgången. Men då hettade det till! Alexander hade på ren chansning och i samråd med tränare Annica flyttat fram sin ansats knappt 1 fot (eftersom han tidigare hade haft svårt att komma fram till plankan) Han fick till ett riktigt bra hopp och satte nytt PB med 14.27 och gick upp i klar ledning. Den, på pappret, tuffaste konkurrenten, Tobias Carlryd från Örgryte, taggade plötsligt till och hoppade förbi Alexander med god marginal och tog alltså slutligen hem IJSM-guldet. En fin 2:a plats för Acke och hans hittills ädlaste valör i SM-medaljer var säkrad.

Grattis Acke från oss alla i Hanvikens SK!

Alexander Nyman med silvermedaljen från IJSM i Växjö helgen 22--24/2-2019

Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana fin  002
Md dunross
Md logo 2x
Md enenda 3
Md runnerstore
Hanvikens medlemmar har 20% rabatt på skor och kläder samt 10 % på elektronik och tillbehör hos Runners' Store. Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.
Md agilo logga cmyk 01
Hanvikens medlemmar har 10-30 % rabatt på olika behandlingar hos Agilo-kliniken beroende på ålder/träningsgrupp. Klicka på bilden för villkor samt länk till bokning.
Md grow the x
”Vi gör strategi och modeller till vardag”
Md 040318 outlines version10
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub