Fotboll Dam Representationslag

Vi spelar vidare i VictoriaCup i höst

Publicerad 2021-06-21 07:32
Img 20210619 wa0009
Laget mot Tumba
Vi slutade 2a i vår VictoriaCup grupp och har iom det kvalificerat oss för vidare spel i cupen i höst efter att seriespelet är slutfört.

Rågsveds IF (3) - Hanvikens SK (3) 2-3

Hanvikens SK (3) - IFK Lidingö BK (4) 3-4

IFK Tumba FK (4) - Hanvikens SK (3) 1-8


Både Lidingö och Tumba tog tillvara på sin "handikappstraff" de hade pga spel i en lägre division och gjorde mål på dem mot oss.

Lidingö vann gruppen efter vinst i samtliga tre matcher, förutom vinst mot oss så vann de mot Tumba 4-0 & Rågsved 6-3. Värt att nämna är att 13 av Lidingös 14 mål gjordes av en och sammaspelare, Elin Flyborg. Imponerande, hatten av för det.

Målgörare för oss i dessa matcher har varit:

Nicki 5, Hanna Nora Wilma 2, Eve Joey 1, samt ett självmål av motståndarna.

I matchen mot Tumba hade vi en spelare från Hanvikens F06 som var med och gjorde debut i damlagssammanhang. Cornelia, Corre, Storfält fick känna på seniorspel i andra halvlek och bidrog även med assist till ett av målen.

Att starta upp ett gruppspel i VictoriaCup och StockholmCup (Herrar) för att erbjuda matchspel innan sommaruppehåll för oss Stockholmslag som endast får spela enkelserie var en kreativt och bra lösning av Stff. I höst efter seriespelet är slut spelas VictoriaCup vidare enligt normalt cupupplägg, "vinna eller försvinna" i varje match. Alla gruppettor och grupptvåor spelar då vidare i cupen och om några lag inom Stockholm från div 2 och uppåt vill delta så lottas de också in i cupen då.

Nu tränar vi vidare i två veckor innan vi tar sommaruppehåll under juli och startar upp igen i augusti. 15 augusti startar sedan ÄNTLIGEN, vårt seriespel med bortamatch mot Rönninge Salem på Berga IP.

Lotta Wilberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub