Förlust mot serieledarna Ösmo

Publicerad 2018-09-16 21:21
Dam  2
Serieledande Ösmo var första lag vi tappade poäng emot i våras som vi inte lyckas ta revanch mot under höstsäsongen.

Precis som mot Vendelsö, Värmdö och Haninge var vårt mål att försöka ta revench mot vårens match (2-4 vinst till Ösmo), även denna match.

Truppen för dagen bestod av, Evis, Nisse, Mimmi, Eve, Mia, Hanna, Iris, Maja, Lais, Joey, Madde, Cassie, Marre, Dale, Ida.

Det blev en match i högt tempo mellan två bra lag. Ösmo tappade ju sina första poäng för året mot Värmdö och såg inte ut att vilja upprepa den plumpen i protokollet igen när matchen var igång. Ösmo tog ledningen med 1-0, på hörna, redan efter 9 minuter. Men vi lät det oss inte nedslås utan jobbade vidare och försökte spela oss fram till lägen. Ca en halvtimme efter Ösmos 1-0 mål var det så vår tur att få näta, 1-1. Vi är nöjda med vår insats i första halvlek.

Ösmo startar starkt i andra och vi får jobba mycket i försvar på egen planhalva. Ösmos högerforward utmanar gång på gång Mia, det är två snabba spelare som pressar varandra till det yttersta i duellerna och många gånger tvingas Mia ta sista tillslag på bollen ut till hörna för att få stopp på anfallet. Har nog aldrig vare sig som spelare eller tränare varit med om så många hörnor på den match som i denna. Med 20 min kvar av matchen är det stället vi som tar vara på en av chanserna vi får pga Ösmos press. 1-2. Härligt!

Ösmo ger sig inte ut fortsätter trumma på. Med ca 4min kvar sätter de 2-2 på en straff. Och i matchens slutminut så sätter de även spiken i kistan genom att göra 3-2 och seriom det till att ta hem sin 14:e seger av 15 möjliga hitills under säsongen. Imponerande! Surt för oss såklart, som tappar ledning till förlust med 4 minuter kvar och stor glädje i Ösmolägret som iom detta närmade sig än mer att kunna bli klara seriesegrare inom kort, vilket innebär uppflyttning till div 3 säsongen 2019.