Fotboll F13

HSK - DIF: bredd mot topp

Publicerad 2024-09-11 09:28
Kan breddlag mäta sig med akademi?

I helgen spelade HSK F13 match mot DIF 1. Kan ett breddlag mäta sig med en akademi? Ja, det verkar så :-)

DIF är mer tekniska än vi, det måste vi direkt säga. De har också ett mycket bra samspel och gör många fina passningar i varje anfall. Dock så kommer de inte så långt då vi rör oss mycket bra i försvarsspelet. Backar flyttar upp vid behov och yttrar hjälper till hemåt.

Framåt spelar vi mycket rakare utan att lägga långa bollar på forward. Istället går forward djupt och möter sen pass från back i mitten för att efter det hitta mitt eller ytter, Vi kommer långt upp i planen på tre, fyra passningar, men förlorar också bollen ganska snabbt ibland. "High risk, high reward". Flest chanser får vi dock när vi bryter deras uppspel på deras planhalva.

Varför vinner vi? Vi försvarar oss som ett lag och vinner ofta tillbaka bollen senast vid mittplan. Vi spelar enkelt och snabbt, få "onödiga" passningar. Vi är fysiskt starka då vi har tränat mycket närkamper, fys och löpning. Att vi har ett gäng vinnarskallar skadar inte :-)

Vad behöver vi utveckla? Tekniken behöver vi fortsätta nöta. Driva boll, dribbla, första touch, passa med bägge fötterna. Vi använder målvakt sällan när vi är pressade med näsan mot eget mål. Här skulle vi kunna få ett tiotal extra anfall. Inför 9-9 nästnästa säsong behöver vi kunna hålla bollen längre tid inom laget och inte alltid spela rakt, detta för att trötta ut motståndarna som får jaga boll längre perioder.

Björn B
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub