Fotboll F12

Infobrev oktober 2022

Publicerad 2022-10-25 20:23

Infobrev oktober 2022.

Höstsäsongen

Hösten har gått i en rasande fart och nu har vi spelat klart St:Eriks cupen för i år. Detta var den första säsongen där vi spelade 7 mot 7 vilket har bjudit på nya utmaningar som t ex vikten av att hålla den positionen som man spelar på. Vi har blandat och gett när det gäller att både göra mål och släppa in dom. Vi ledare tycker att alla utvecklar sitt fotbollsspelande på ett bra sätt. En sak som är mycket positiv är att i de matcherna som vi har släppt in mycket mål har tjejerna visat en fin vilja där dom aldrig ger upp samt stöttar varandra med en positiv anda fast det går tungt. Dessa egenskaper är viktiga att ha i ett lag. I samband med matcherna har vi märkt att det är ont om matchtröjor, om ni har hittat någon som har råkat följa med hem så tar vi gärna emot den.

På träningarna tycker vi att det är en härlig energi och väldigt bra fokus överlag. Glädjen i att träffas och träna fotboll tillsammans har smittat av sig på andra tjejer som har anslutit till laget. Under hösten har det tillkommit ett antal nya spelare och det kan komma fler framöver.

Under hösten hade vi också en rolig lagstärkande aktivitet i klubbens lokal. Vi planerar att hålla en avslutningsaktivitet under sen höst/vinter. Kallelse till denna kommer via MyClub.

På ledarfronten har vi fått förstärkning av Iris pappa Anders samt Elmas pappa Joel. Joel kommer att hålla i träning av målvakter. Vi kommer även få hjälp av Malvas mamma Jennifer med administrativa saker som kallelser i MyClub m m. Vi vill alla passa på att rikta ett stort tack till Ellens mamma Karin som har hjälpt oss med detta tidigare.

Vad kommer härnäst?

Under höstlovet v 44 kommer vi att ta en a paus med träningarna men efter det kommer vi att hålla igång med träningar ute så länge vädret tillåter. Vi kommer att få tid inomhus men i skrivande stund vet vi inte vilken dag eller tid det kommer att bli.

Framåt våren eller senare delen av vintern kommer vi att kalla till ett föräldramöte.

I sommar har vi diskuterat att åka iväg och spela en cup. Ett förslag är Flygfyren cup i Norrtälje. Detta är en trevlig cup på lagom avstånd om man som förälder vill komma och titta. Ledare och spelare planerar att sova kvar där. Vi kommer att skicka ut en intresseanmälan via MyClub för denna för att se hur många lag vi ska anmäla.

Friendly reminder

I samband med kallelser till matcher och träningar skulle vi uppskatta om ni har möjlighet att svara i så god tid som möjligt. Det kan vara ganska tidskrävande att kalla spelare till matcher p ga att det saknas svar när svarstiden har gått ut och som allt annat ideellt arbete gör alla det här på sin fritid. Vi skulle gärna vilja att få svar på kallelser till träningar i så god tid som möjligt också. Det är många spelare i laget och för att få så bra träningar som möjligt vill vi gärna veta hur många som tänker komma.

Ni får även gärna se till så att era barn har allt färdigt när träningen ska sätta igång. Alltså skorna knutna, vattenflaskan fylld och håret uppsatt.

Från tränarhåll ser vi verkligen fram mot alla träningar, matcher och andra aktiviteter som kommer i framtiden. Det ger oss väldigt mycket energi och vi ser det som en förmån att få vara med och följa tjejernas utveckling både på det personliga planet och på fotbollsplanen.

Vänliga hälsningar

Ledarna F12

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub