Fotboll HJ19

U1 räddade poäng sent

Publicerad 2019-08-19 11:33
U1 mot j rf lla
U1 fick endast med sig 2 - 2 (1 - 0) borta mot jumbon Järfälla, som bara tagit tre poäng i serien på hela året, i helgens serieomgång. Målskyttar i bortalaget var Douglas Utvik och Ture Larsson.

HSK fick inte alls till den förväntade matchbilden i den första halvleken borta mot jumbon Järfälla i söndagens möte i U19-kvalet. En dos underskattning i kombination med ett slarvigt passningsspel innebar att gästerna inte kom någonstans under den inledande delen av den första halvleken. Trots det skrala spelet kunde HSK ta ledningen i mitten av den första halvleken efter ett av få fina anfall. För målskottet stod Douglas Utvik.

En viss förbättring kunde skönjas under halvlekens andra del men det var, trots ledning, ett missnöjt Hanviken som gick till pausvilan.

Många i den trogna bortasskaran förväntade sig nog en rejäl uppryckning under den andra halvleken men fick istället sätta pauskaffet i halsen när hemmalaget inte bara kunde kvittera utan dessutom också ta ledningen under den andra halvlekens första femton minuter.

Efter det inleddes en alltmer frenetisk kvitteringsjakt som kulminerade i den 88:e minuten när Ture Larsson nickade in 2 - 2 från nära håll. På övertid fick också HSK en jättechans att sätta vinstmålet men det ville sig inte denna gång.

-Vi kommer inte alls upp i förväntad nivå idag. Till det finns givetvis massor av förklaringar men det räcker med att säga att vi måste prestera bättre, kommenterar U1:s tränare Jan Lundberg insatsen.

Chans till snabb revansch finns dock redan på onsdag när FK Bromma gästar Trollbäckens IP. Avspark 20:15.