Fotboll HJ19

Skrällseger i Superettan

Publicerad 2020-06-30 14:24
Kif  h
​Efter premiärförlusten mot Degerfors IF (0 - 5) och kryss i andra matchen mot BK Sport från Eskilstuna (1 - 1) kom så den efterlängtade första segern i tredje omgången av Nationell div. 1 hemma mot topplaget Karlslund från Örebro - 3 - 2 (0 - 1) efter mål av Amadou Junior 2 och Amadou Camara.

Det var de obesegrade gästerna från Örebro som tog tag i taktpinnen från start och hade det mesta och bästa av spelet under inledningskvarten. I den 18:e minuten kunde också bortalaget ta ledningen efter att HSK:s mittförsvar blivit synnerligen passiva på ett inspel från höger.

Efter ett cooling break i den 27:e minuten och med lite nya taktiska direktiv i ryggen avslutade HSK halvleken starkt, man jämnade ut matchbilden och skapade också några halvchanser i halvlekens slutskede.

HSK tog med sig den fina avslutningen på första halvlek in i starten av den andra och kunde med dryga kvarten spelad kvittera efter att Amadou Junior nickat in ett vänsterinlägg från

Linus Lundholm. KIF Örebro kunde ta tillbaka ledningen tämligen omgående men Hanviken reste sig igen och kunde återigen kvittera, på straff av Amadou Junior, med minuter kvar.

Sista kvarten såg vi sedan ett tröttnande hemmalag bli alltmer tillbakapressade av ett vinstjagande Karlslund. Det osade hett ett flertal ggr runt HSH-målet och den unga hemmamålvakten Liam Rönnelöw stod för ett flertal fantastiska parader. Mitt i bortadominansen, när klockan började krypa upp på stopptid, fick så plötsligt Amadou Camara tag på en förlupen boll och drog iväg ett vådaskott från 40 meter som blev till en perfekt skottlobb över en chanslös bortamålvakt. 3 - 2 och glädjen på Trollbäckens IP nådde nästan sydländska nivåer.

I ett välpresterande hemmalag där samtliga spelare förtjänar överbetyg vill redaktionen, förutom tidigare nämnda spelare, också passa på att nämna lagkaptenen Daniel MG som stod för en fin insats med härliga ledaregenskaper som krydda på moset.

Nu väntar ett sommaruppehåll innan serien drar igång igen den första helgen i augusti borta mot Orion från Västerås.