Fotboll HJ19

Bittert slut på bragdsemi för U1

Publicerad 2019-08-29 11:14
Hanvikens sk fotboll   u18
​HSK förlorade semifinalen i JDM efter straffar (6 - 5, 2 - 2 ordinarie tid) mot IFK Lidingö under onsdagskvällen efter en bragdartad insats av HSK-killarna. Målskyttar i bortalaget blev Ture Larsson och William Leback.

HSK förlorade semifinalen i JDM efter straffar (6 - 5, 2 - 2 ordinarie tid) mot IFK Lidingö, vilka spelar i P19-Allsvenskan (landets högsta juniorserie), på Lidingövallen under onsdagskvällen efter en bragdartad insats av HSK-killarna. Förlusten var bitterljuv på många sätt, kanske framförallt för att HSK-juniorerna var i ledning med 2 - 0 med ca 10 minuter kvar att spela av ordinarie tid.

Efter en svettig inledning på matchen där Lidingö tryckte tillbaka HSK rejält, som räddades av några praktparader av Liam Rönnelöw och några Hysén-brytningar av Max Malborg, fick bortalaget bättre kontroll på värdarna under den första halvlekens andra del. Omställningsspelet började också fungera bättre och Hanviken skrapade faktiskt fram tre jättelägen att ta ledningen med 1 - 0 av vilka kanske Amadou Camaras friläge som räddades på mållinjen sticker ut mest.

I den andra halvlekens inledning började Lidingö spela lite rakt mot mål varför HSK:s försvarsspel blev lite mer utdraget. Detta innebar återigen en svettig inledningskvart. Ture Larssons 1 - 0-mål för HSK i den 66:e minuten var därför lika underbart som det var ologiskt. Målet föregicks av en frispark och strul i Lidingös straffområde där Larssons skalle var sist på bollen.

Ledningsmålet dämpade Lidingös anfallsfrenesi något och när dessutom William Leback kunde sätta dit tvåan på en praktvolley i den 80:e minuten kändes verkligen finalplatsen inom räckhåll. Två snabba Lidingö-mål (det första på straff) i matchminut 82 och 83 tog dock matchen till ett straffavgörande. Väl där drog Lidingö det längsta strået men det kan konstateras att om den assisterande domaren inte dömt bort Liam Rönnelöws fina räddning av den andra straffen hade vi förmodligen fått en annan finalist i JDM i år.

I ett storspelande Hanviken ska alla spelare och alla ledare verkligen lyftas fram och hyllas men, förutom de redan nämnda tidigare i artikeln, vill vi här på redaktionen ge ett litet extra plus till Alwalid Hamed Ahmed vars bollvinnande på mittfältet var en av matchens stora behållningar.

Härnäst för U-laget väntar Hammarby i U19-kvalet. Matchen spelas på Trollbäckens IP på söndag med starttid 18:30.