Viktig seger mot FoC:en

Publicerad 2019-06-08 17:28
Img 8670
Nico hängde en på straff!
Hanviken tog tre viktiga poäng när man slog tillbaka FoC Farsta med 2 - 0 (1 - 0) i ett riktigt ställningskrig på ett högsommarvarmt Trollbäckens IP. Det första målet gjordes av Nico Cordero på straff i slutet av första och det andra av Lamin Sanneh på en omställning under matchens döende minuter.

Det var två formsvaga lag som drabbade samman när Hanviken tog emot FoC Farsta. Hemmalaget hade endast fått med sig en poäng på de senaste tre matcherna medan gästerna kom till matchen med två raka förluster. Något som inte var ur form var däremot vädret. Högsommarvärme, 28 grader i (den obefintliga) skuggan och inte ett moln så långt ögat kunde nå bjöds den vältaliga (134 åskådare!) publiken runt Trollbäckens IP:s naturgräs på.

Att det var två lag som letade efter svunnen form märktes också på den försiktiga matchinledningen. De som först fick ordning på maskineriet var FoC som ägde mycket boll utan att skapa några särskilt farliga målchanser (förutom Oskar Mellanmyrs jätteräddning efter en högerhörna) under halvlekens andra hälft. Därför var det lite förvånande när det var hemmalaget som öppnade målskyttet för dagen i slutet på halvleken. Lamin Sanneh sprang sig fri på en djupledsboll, FOC:ens målvakt Richard Strobl kom ut och såg ut att vara först på bollen men domaren Adis Cosic tyckte att han var först på Lamin och blåste straff. Från elva meter gjorde sedan Nico Cordero inga misstag varför HSK kunde gå till pausvila med en 1 - 0-ledningen.

Under den andra halvleken upprepades matchbilden från den första. FoC Farsta hade mycket boll men skapade förtvivlat lite och Hanviken kunde freda sitt mål utan några större problem. Den stora skrämselhickan för hemmafansen kom istället i den 79:e minuten när hemmamålvakten Mellanmyr låg och vred sig i eget straffområde efter att HSK bytt färdigt för dagen. Den gode Oskar repade sig dock så pass väl att han kunde slutföra matchen.

Om gästerna var ineffektiva visade istället hemmalaget prov på en hiskelig effektivitet när de, på övertid, kunde döda matchen på sitt enda avslut på mål under den andra halvleken. Nyinbytte Dahla Fouad Ali kom loss på högerkanten och kunde servera Lamin Sanneh ett friläge där den senare valde att runda målvakten innan han säkert placerade bollen i mål.

2 - 0-segern mot FoC Farsta förde med sig följande sanningar:

- Att HSK minsann är ett gräslag. Poängsnittet på gräs i år är 2,33 poäng per match motAR blygsamma 1,17 på konstgräs.

- Att firma Cordero/Sanneh är ett av seriens hetaste anfallspar med hela 15 mål tillsammans under serien.

- Att David Qvist och Pontus Hesselheim bildar ett av seriens absolut bästa mittbackspar.

- Att HSK ungdomssatsning börjar skörda frukt. Hittills har Hanviken i år i seriespelet gett speltid till 1 00:a, 3 01:or, 1 02:a och 2 03:or.

Nästa helg väntar serieledande Trosa/Vagnhärad borta på Häradsvallen. Matchen spelas på lördag och sparkar igång 13:00.