Tung torsk i premiären

Publicerad 2019-04-15 17:28
Hsk
Startelvan mot Harg
HSK förlorade premiären i herrtrean borta mot nykomlingskollegan Hargs BK från Nyköping med 2 - 1 (2 - 1) efter att ha dominerat spelmässigt långa stunder. Premiärskytt i HSK blev Jesper Sommensjö.

Hanviken tog tag i taktpinnen direkt från matchminut 1 i seriepremiären i division 3 södra Svealand borta mot ett Hargs BK som vid avspark valde att parkera bussen strax utanför eget straffområde och blev kvar där stora delar av matchen. Några heta tillbud hade också gästerna under inledningskvarten, bl a nickade forwarden Lamin Sanneh en hörna i ribban och han hade också lite senare en dubbelchans där nog del flesta antecknat 0 - 1 i protokollet, innan hemmalaget helt emot matchutvecklingen kunde ta ledningen i den 16:e minuten efter att bortalaget spelat ett uppspel rakt till Hargs spelmotor Dago Funes som, med sin känsliga fot, försatte forwarden Johan Urborn i friläge. Väl där gjorde Urborn inga misstag. 1 - 0 till Harg.

Efter 1 - 0-målet fortsatte den tidiga matchbilden med mkt bolliinehav på Hargs planhalva för HSK. Skillnaden var dock att en stress spred sig hos bortalaget vilket gjorde att de avgörande bollarna kom tidigare och tidigare under anfallsförsöken med sämre och sämre resultat. Den obrottsliga logiken som bet sig fast i matchen gjorde då gällande att Harg, på sitt andra anfall under halvleken, i den 27:e minuten gjorde 2 - 0. Återigen en omställning, återigen försvarslarv och återigen Johan Urborn.

Nu behövde gästerna en replik snabbt om inte matchen skulle rinna dem helt ur händerna och den kom faktiskt tämligen omgående när Jesper Sommensjö kunde peta in 2 - 1-målet i den 34:e minuten efter en fint förarbete av Lamin Sanneh. Jakten på en kvittering hade börjat och Jesper Sommensjö hade en jättechans att trycka dit den innan domaren blåste av för halvtidsfika. Ingen lycka den gången varför resultatet i paus skrevs till 2 - 1 i hemmafavör.

HSK inledde den andra halvleken starkt. Med en matchbild cementerad från den första halvleken tryckte laget tillbaka sina motståndare och skapade återigen en hel del hel- och halvchanser utan att kunna sätta pricken över i:et. Ju längre halvleken led desto mer smög sig dock paniken på vilket ledde till färre målchanser och sämre spel. Två 100%-iga chanser skapades dock av bortalaget under slutet av den andra halvleken. Först löpte sig nyinbytte vänsterbacken Christos Karamouzis fri i misstänkt offsideposition. Harg-försvaret stannade upp, linjemannen vinkade men domaren lät spelet fortsätta och Karamouzis kunde servera bollen till en helt friställd Jesper Sommensjö vid straffpunkten. Ingen försvarare kom, ingen målvakt, men Jesper avslutade inte bättre än att den utmärkte hemmakeepern David Bergman kunde parera. I 89:e fick Robin Söderstedt en fin passning i boxen av Nico Cordero och drog på ett kanonskott som räddades på mållinjen av en hemmaförsvarare. Robin sprang vilt viftande ut mot linjemannen, hävdandes att bollen var inne. Våra tv-repriser ger faktiskt Robin rätt men domaren valde att fria. En händelse till är värd att lyfta fram från den andra halvleken. I den 78:e minuten stal Dahla Fouad Ali bollen från hemmabacken Dagoberto Zaldivar Funes. Funes valde då att riva ner den helt frie Ali. Frispark såklart men bara gult kort från domaren i en solklar målchansutvisningssituation. Detta bad domaren också om ursäkt för efter matchen. Det var så dags då...

Om sanningen ska fram och den ska den ju i sådana här sammanhang var HSK:s avslutande 25 minuter, minus ovan nämnda chanser, väldigt bleka och på åtta(!) minuters tillägg skapades exempelvis inte en enda målchans.

- Vi startade matchen jättebra och vi dominerade stort spelmässigt mot ett lag som backade hem väldigt mycket. Totalt tror jag att vi har 15-0 i hörnor. Vi har tre ordentliga målchanser och det är klart gör man inte mål på dem så får man inte med sig några poäng, var Sören Åkebys kommentar om matchen till Tyresö Nyheter.

Nästa helg väntar seriefavoriten IFK Eskilstuna i hemmapremiären på Trollbäckens IP. Matchen startar 14:00 på påskafton.