Fotboll Herr Representationslag

Seger i höstpremiären för HSK

Publicerad 2020-08-03 14:03
Img 0758
Hanvikens herrar vann höstpremiären mot seriefavoriten Syrianska Eskilstuna i division 3 södra Svealand med 2 - 0 (2 - 0) på ett soligt Trollbäckens IP efter mål av Jesper Sommensjö och Alex Fischer.

Efter en lite trevande matchinledning var det Hanviken som fick bäst fart på grejorna i den första halvleken av höstpremiären hemma mot ett Syrianska Eskilstuna som rapporterats rusta för serieseger efter fjolårets tredjeplats. Anförda av Nico Corderos vassa passningsfot skapades både rättvändhet framför Eskilstuna-lagets backlinje och hot bakom.

I den 17:e minuten kunde också hemmalaget ta ledningen efter att Jesper Sommensjö lyckades förvalta Corderos genialiska frisparksvariant. När Alex Fischer på egen retur i friläge dryga fem minuter senare kunde öka till 2 - 0 innebar det en trygg resa för hemmalaget resten av den första halvleken.

Den andra halvleken var sedan oerhört kontrollerad från det unga hemmalaget där flera av spelarna förtjänar överbetyg men där redaktionen vill passa på att lyfta fram den blott 16-årige egna produkten Viggo Hjorts respektlösa a-lagsdebut från start på vänsterbacken.

-Ett styrkebesked av oss, särskilt efter den lite vingliga bortamatchen mot Assyriska. Vi är starka här hemma på naturgräset och har endast förlorat två ggr på tre år här. Sedan är det givetvis jättekul att vi gör det med ett sådant ungt lag. Det är en jätteeloge till den fina ungdomssatsning vi gör i en föreningen, kommenterar Sportchef Hanvikens Sk premiärmatchen.

Härnäst väntar IK Viljan från Strängnäs borta på lördag. Vi hoppas på tre nya friska poäng då!