Säker seger mot Spåret

Publicerad 2018-03-18 17:42
Lagbild
Laget mot Spåret (minus Östberg)
Ett skadeskjutet Hanvikens SK imponerade när man slog tillbaka seriekollegan Spårvägen med 2 - 0 (0 - 0) på Tyresövallen under söndagen. Målskyttar i hemmalaget blev Daryosh Weidan och Nico Cordero.

Med tre sjukdomsfall under matchdagen plus de fyra som redan blivit borträknade tidigare under veckan var det ett skadeskjutet Hanviken som tog mot seriekonkurrenten Spårvägen (lagen möts, för övrigt, också i seriepremiären i april) på ett senvintersoligt Tyresövallen under söndagseftermiddagen.

Skadeeländet hade öppnat upp för en säsongsdebut för 40 år unge Mattias Östberg och under den inledande halvtimmen var det som om han aldrig varit borta. Med Östberg och Daryosh Weidan på innermittfältet fick HSK rejält snurr på liret och stundtals under den första halvleken var det en ren guardiolansk touch på passningsspelet, något som 70 - 30 i bollinnehav och 11 - 0 i hörnor under den första halvleken också vittnar om. En hel del hel- och halvchanser skapades också men målen lös med sin frånvaro.

Under den andra halvleken orkade inte hemmalaget riktigt hålla uppe spelkvalitén från den första varför matchbilden jämnades ut något. De kom istället målen. 1 - 0 föll i den 68:e minuten efter att, en av matchens stora förgrundsfigurer, högeryttern Dahla Fouad Ali, än en gång lyckats göra bort Spårvägens vänsterback. Hans inspel skarvades vidare av Samuel Sheratt till Nico Cordero som kunde nicka in ettan i öppet mål.

I samband med målet tvingades den pigge och irrationelle Ali utgå med en befarad bristning i låret och strax därefter lämnade också spelmotor Östberg planen med en förkylning i kroppen. Omorganisationen i.o.m. de två bytena påverkade matchkvalitén till det negativa men det var fortfarande HSK som hade det mesta och det bästa av spelet. Därför kändes 2 - 0, i den 88:e minuten, högst naturligt. Målet var en fin soloprestation av Daryosh Weidan, som onekligen nått en tidig formtopp så här på försäsongen.

- Vi imponerar idag, särskilt under den första halvleken. Vi har, åtminstone, under den första halvtimmen en oerhört kvalité i vårt passningsspel och i vårt press-spel och jag tror knappt att Spåret är på vår planhalva under den perioden, kommenterar HSK-tränaren Jonas Holtbäck matchen.

Nästa helg väntar Norrtulls SK hemma på Tyresövallen. Matchen startar 15:45.