Fotboll Herr Representationslag

Match med två halvlekar

Publicerad 2018-02-19 14:04
20180123 215929  1
Hanviken förlorade säsongspremiären mot division 4-kollegan Tungelsta med 2 - 3 (2 - 0) efter en fin första halvlek men en betydligt blekare andra.

Det var ett kylslaget Tyresövallen som mötte publiken till Hanvikens premiärmatch för året. Motståndarna för dagen - Tungelsta - hade redan hunnit med tre matcher denna försäsong varför de kom till matchen en lite mer färdig idé kring hur de vill spela i år. I Hanviken var det, precis som förra året vid den här tiden, mycket nytt. I startelvan var det endast Samuel Sheratt, David Qvist och Nico Cordero kvar från förra årets trupp.

Trots det var det HSK som var det bättre laget under den första halvleken. Bollinehavet var förvisso relativt jämnt fördelat men snackar vi klara målchanser kan vi räkna in 5 - 1 i hemmalagets favör. 2 - 0-ledningen i paus för HSK känns därför välmotiverad. 1 - 0 kom efter en fin omställning där nyförvärvet Jocke Kupari spelade fram likaledes nya Musse Zekria som avslutade kallt vid den närmaste stolpen. 2 - 0 sattes dit av Jack Tvedberg efter en målvaktsretur på Jocke Kuparis initiala friläge.

-Vi är nöjda med den första halvleken. Flera av våra nya spelare visade framfötterna och vårt omstäälningsspel kändes sylvasst, kommenterar HSK:s tränare Jonas Holtbäck.

Lika bra som den första halvleken var, lika bedrövlig var den andra. Fem tidiga byten medförde en tydlig oorganisation och stundtals var det rena hönsgården i hemmaförsvaret. 2 - 0 stod sig i en kvart med sedan ramlade tre mål in under mardrömsperiod på åtta minuter. Efter 2 - 3-målet ryckte dock hemmalaget upp sig något och under den sista kvarten hade faktiskt HSK både en och två feta lägen att kvittera.

- Den andra halvleken är inte bra spelmässigt men ger samtidigt en del svar varför den inte var helt meningslös. Ett svar den gav är att vi för tillfället inte har truppbredden för att göra sex byten på en halvlek. Ett annat svar vi fick är att vi måste jobba vidare med implementationen av vår spelidé och det är väl som det ska vara i mitten av februari med en, i princip, helt ny trupp, lyder Jonas Holtbäcks analys av den andra halvleken.