Fotboll Herr Representationslag

KRYSS MOT FARSTA EFTER DRÖMMÅL AV NICO

Publicerad 2019-09-15 11:11
Img 8670
Hanvikens herrar fick med sig en poäng från den tuffa bortamatchen mot FoC Farsta, 3 - 3 (1 - 2), efter mål av Nico Cordero 2 och Lamin Sanneh.

Trots en diger lista av skadade, sjuka och avstängda innermittfältare var det Hanviken som tog tag i taktpinnen från start borta mot formtoppade FoC Farsta på ett kylslaget Farsta IP. I den 20:e minuten tilldömdes bortalaget en frispark på gränsen till straffområdet, trodde alla, men efter konsultation med den assisterande domaren ändrades domslutet till straff. Fram klev Nico Cordero och tryckte upp straffen i det vänstra krysset.

Efter Hanvikens ledningsmål var det FoC Farsta som tog över kontrollen av matchen och i den 31:a minuten kvitterade Marwan Badar efter att ha vänt in sitt avslut i fel hörn för Fabian Mattsson i HSK-målet. Det var dock inte slut där för under halvlekens döende sekunder tog också Farsta ledningen efter att Victor Caternacci, från nära håll, skarvat in en frispark. Tungt för HSK, såklart!

Direkt i den andra halvleken kom så händelsen som beskrevs redan i rubriken. Nico Cordero tog emot en passning av Gustav Guimaraes Möller felvänd, vänder upp, dribblar förbi två motståndare och curlar upp avslutet i det bortre krysset. Ytterligare en kandidat till årets mål av Nico som endast tycks göra drömmål.

Efter kvitteringen öppnade matchbilden upp sig och, även om FoC Farsta var det något bättre laget, skapades det chanser åt bägge håll. I den 76:e minuten tog FoC ledningen på nytt efter att Dario Ljuboje nickade in en högerhörna men bara fyra minuter senare kvitterade Lamin Sanneh i friläge, fint framspelad av Dahla Fouad Ali. I samband med målet drog FoC:s målvakt Zamori Carlsson på sig sitt andra gula kort (det första kom vid straffen i den första halvleken) varför HSK fick avsluta matchen i numerärt överläge. Inga fler mål föll dock och slutresultatet kunde skrivas till 3 - 3.

-Vi fick med oss en poäng idag och även om vi gärna hade tagit tre får vi vara nöjda med det sett till matchbilden, kommenterar HSK-tränaren Sören Åkeby matchen.

Nu väntar två spännande slutomgångar för herrlaget som ligger fyra i tabellen med endast tre poäng upp till första platsen. I nästa omgång, som spelas på lördag, väntar serietrean Trosa/Vagnhärad hemma på Trollbäckens IP. Matchen startar 14:00.