Kryss i årets första match

Publicerad 2019-02-11 08:49
Lagbild  lta
Startelvan mot Älta
HSK spelade 3 - 3 (2 - 1) mot Älta under söndagen efter mål av Yasir Daud, Jesper Sommensjö och Robin Karlsson.

HSK:s herrar, som 2018 gick upp i trean efter ett dramatiskt kval, gjorde sin första match för året när laget tog emot Älta IF på ett regnigt Tyresövallen under lördagen.

Det var också ett Hanviken i delvis ny skrud som mötte upp de supportrar som vågat sig ut i yrvädret. Ny tränare, legenden Sören "Snuffe" Åkeby, och många nya spelare från start. Det var faktiskt endast fem spelare från fjolårstruppen i startelvan.

Hur såg det ut då?

Jo, den första halvtimmen bjöd hemmlaget på finfin fotboll, man gick upp till en 2 - 0-ledning efter mål av Yasir Daud och nyförvärvet från Järla Jesper Sommensjö och likaledes nye Robin Westman-Söderstedt såg ut som en ung Franz Beckenbauer på det defensiva mittfältet. Efter försvarsslarv kunde dock gästerna därefter reducera och efter det gick inte HSK att känna igen under resten av matchen.

Under den andra halvleken, delvis sönderryckt av många byten och tröttnande spelare, sjönk spelkvalitén. Älta kvitterade tidigt men Robin Karlsson kunde ånyo ge hemmalaget ledningen innan Älta fick sista ordet med sitt 3 - 3-mål med dryga tio minuter kvar.

De nya spelarna i allmänhet och Robin Westman-Söderstedt i synnerhet gjorde fina insatser i Hanviken där vi också måste passa på att berömma blott 15-årige Hugo Anderberg som hade en strålande A-lagsdebut.

Nästa helg väntar Rågsveds IF på Tyresövallen. Matchen spelas på lördag och startar 15:30!