Fotboll Herr Representationslag
Fotboll

Jonte räddade poäng med matchens sista spark i comebacken (Uppdaterad)

Publicerad 2017-06-10 18:49
Img 1174
Startelvan mot Ängby
Comebackande Jonathan Avernas räddade en poäng till Hanviken med matchens sista (straff)spark i 2 - 2-mötet hemma mot Ängby. Sett till matchbilden i stort skulle nog hemmalaget haft tre poäng men det höll alltså på att bli noll innan poängräddningen på tilläggstid.

Hanviken inledde lördagens division 3-möte mot Ängby (obesegrade i sex raka seriematcher inför denna match) bäst på ett soligt Tyresövallen och hemmalaget kunde också ta ledningen redan i den tredje minuten när comebackande Jonathan Avernäs nickade in ett högerinlägg från Adam Qvist bakom en bortamålvakt som feltajmat en utrusning.

Hemmalaget fortsatte bäst även efter ledningsmålet och 2 - 0-målet låg hela tiden i luften under den första halvtimmen av matchen. Närmare än två ribbskott av Sebastian Leon kom dock inte Hanviken och istället var det Ängby som kunde ta över taktpinnen under halvlekens slutkvart. Gästerna skapade oro i hemmaförsvaret via raka uppspel bakom värdarnas ytterbackar och fick fast bollen på HSK:s planhalva via ett otal fasta situationer På en nickskarv via en högerfrispark i den 43:e minuten kunde också Johan Lyberg kvittera för Ängby. 1 - 1 stod sig sedan in i pausvilan.

I den andra halvleken gick spelkvalitén ner något i sommarvärmen men det var återigen Hanviken som stod för det mesta och det bästa i spelväg. Ju längre halvleken led desto mer fick dock gästerna att säga till om och Rudolf Åmans 2 - 1-mål i den 84:e minuten var inte en ologisk konsekvens av matchutvecklingen. Ängby-anhängarna på plats hade förmodligen räknat in tre poäng vid det laget men då hade de inte tagit hänsyn till Hanvikens starka slutforceringar. I matchens absolut sista anfall fick Jonathan Avernas bollen i straffområdet, en lyckad utmaning senare låg han nedriven i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Avernas satte straffen högt upp i nättaket. Återigen hade Hanviken räddat poäng på tilläggstid. Vackra historier har spunnits av sämre stoff...

-Det är blandade känslor efter matchen. Vi inleder bra i både första och andra för att efterhand tappa initiativet. Jag är jätteglad över moralen som gör att vi återigen räddar poäng på övertid och att Jonte gör två mål i comebacken samtidigt som det känns som om Ängby är ett lag vi ska besegra, kommenterar HSK:s tränare Jonas Holtbäck matchen.

Vill du läsa mer om matchen kan vi rekommendera Tyresö Nyheters eminenta rapport som finns att läsa här: http://www.tyresonyheter.nu/sport/straffmal-pa-ove...

På fredag väntar FoC Farsta borta på Farsta IP. Matchen sparkar igång 20:00.

Väl mött då!

MATCHFAKTA

Startelva:


---------------------S Larsson

P. Thompson K. Qvist D. Qvist (k) S. Hellqvist

-----------------------M. Östberg

------A. Qvist S. Leon N. Abraha D. Weidan

----------------------J. Avernäs

Byten:

(60) S. Ivarsson (D. Weidan)

(80) A. Roca (N. Abraha)

Mål:

(3) 1 - 0 Jonathan Avernäs

(43) 1 - 1 Johan Lyberg

(84) 1 - 2 Rudolf Åman

(90) 2 - 2 Jonathan Avernäs (s)

Varningar, HSK:

P. Thompson

M. Östberg

S. Leon

A. Qvist

Redaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub