HSK ny trea efter seger hemma mot Värmdö

Publicerad 2019-08-11 11:18
Jesper sommensj
Tre poäng!
Hanviken vann hemmamatchen mot nästjumbon Värmdö med 3 - 1 (2 - 1) efter en stark matchinledning. Målskyttar i HSK blev Pontus Hesselheim, Jesper Sommensjö och Lamin Sanneh.

Hanviken rivstartade höstens första hemmamatch mot nästjumbon Värmdö på Trollbäckens IP. De första 20 minuterna var det ett konstant tryck mot bortamålet och Pontus Hesselheims 1 - 0 på en vänsterhörna slagen av startdebutanten Hugo Hedén i den 15:e minuten hade faktiskt föregåtts av tre klara hemmachanser.

2 - 0 kom nästan direkt efteråt. Philip Thompsons inspel från vänster rensades bara nästan undan av Värmdö-försvaret och istället kunde Jesper Sommensjö trycka in tvåan från nära håll. Efter 2 - 0-målet kontrollerade sedan hemmalaget matchutvecklingen även om chansskapandet sattes lite på undantag.

Måhända spreds lite falsk trygghet i hemmadominansen för i den 40:e minuten kunde Värmdö reducera till 2 - 1 på ett av sin första längre anfall under matchen. Målskytt blev Ismael Okur efter att han styrt in Adam Ohlanders långskott.

Den sena reduceringen i den första halvleken innebar att Värmdö kunde andas morgonluft i inledningen av den andra halvleken. De första 20 minuterna i andra är ganska jämna med mycket kamp och lite ordnat spel. Den matchbilden förändrades först när Hanviken bytte in den gamle publikfriaren Jonathan Avernäs i den 72:a minuten. Helt plötsligt fanns fart, mening och frenesi i HSK:s anfallsspel och laget kunde skapa två jättechanser inom loppet av blott fem minuter.

De sista tio minuterna bjöd sedan på lite Hawaii-artad fotboll där Hanvikens defensiva omställningar lämnade lite i övrigt att önska. I den första övertidsminuten vaskade Värmdö fram en jättechans att kvittera där hemmamålvakten Fabian Mattson tvingades till en jätteparad på Ismael Okurs förträffliga avslut. På den efterföljande HSK-kontringen kunde matchen istället punkteras när Nico Cordero spelade fram Lamin Sanneh i fritt läge och den senare inte gjorde några misstag med sitt avslut.

En stabil säker efter en bra matchinledning för HSK som i nästa omgång gästar formtoppade Västerhaninge.