Femetta under lägret i Gbg

Publicerad 2018-03-13 13:49
001
Startelvan mot Mölndal
Under helgens läger i Göteborg matchade herrlaget mot division 4-klubben IF Mölndal i Prioritet Serneke Arena och resultatet blev 5 - 1 (4 - 0) i HSK:s favör. Målskyttar hos de rödklädda var Samuel Sheratt 2, Jocke Kupari 1, Jack Tvedberg 1 och Dejan Zeljic 1.

Helgens träningsläger i Göteborg för herrlaget och U18 har redan avrapporterats i två eminenta artiklar av Stefan Fridén på vår Facebook-sida så här tänkte vi främst ägna oss åt söndagens drabbning med division 4-laget IF Mölndal. Vi kan dock börja med att kort konstatera att lägret som sådant var oerhört lyckat.

Matchen då?

Motståndarna Mölndal, som möjligtvis är mest kända för sitt samarbete med en zambiansk fotbollsakademi, kom under fjolåret på den undre halvan av sin division 4-serie i Göteborg men siktar i år, enligt egen utsago, betydligt högre.

Det var Hanviken som inledde matchen, som spelades inne i Prioritet Serneke Arena, bäst. Ledda av Daryosh Weidan och Jack Tvedberg på innermittfältet kunde gästerna ta hand om taktpinnen redan från matchminut 1 och i den 8:e minuten kom också första målet. Det var redan nämnde Tvedberg som iskallt skottlobbade in 0 - 1 strax utanför straffområdet efter ett förarbete av vänsterbacken Adam Fälling.

Efter ledningsmålet behöll HSK initiativet även om hemmalaget flyttade fram sina positioner något under halvlekens mitt. Med kvarten kvar petade dock Hanviken in ytterligare en växel och avgjorde matchen med tre mål på tio minuter:

0 - 2 (matchminut 33) kom efter en lång målvaktsutspark från säsongsdebuterande Oskar Mellanmyr som friställde djupledslöpande Samuel Sheratt, vilken avslutade iskallt.

0 - 3 (matchminut 37) var Sherratts andra fullträff för dagen. Även denna gång tillkom mål efter ett friläge, nu fint serverat av Daryosh Weidan.

0 - 4 (matchminut 40) var Jocke Kuparis premiärmål i den helröda dressen. Ett klassavslut i den bortre gaveln efter en fin framspelning från Nico Cordero.

Utöver de tre målen hade Hanviken ett antal lägen till under den lyckosamma perioden där Jack Tvedbergs rungande ribbskott stack ut som något alldeles extra.

Efter den avslutande explosionen under den första halvleken blev hela den andra en något avslagen historia. I den 55:e minuten kunde Mölndal reducera till 1 - 4 och därefter hade laget ytterligare något bud innan nyinbytte Dejan Zeljic stängde matchen för gott med sitt 1 - 5-mål i den 68:e minuten. Målet kom till på en omställning där Jocke Kupari löpte sig loss längs vänsterkanten och hittade Zeljic fri i boxen. Väl där gjorde den unga yttermittfältaren inget misstag. Målet var också en skön revansch på det som hände några några minuter tidigare då Zeljic slarvade bort ett tre mot ett läge genom att utmana istället för att passa.

- En väl genomförd match av oss som visar att vi är på rätt väg med vårt lagbygge, kommenterar huvudtränare Jonas Holtbäck insatsen.

I en match där samtliga spelare i HSK förtjänar goda betyg vill redaktionen passa på att lyfta fram innemittfältsduon Jack Tvedberg och Daryosh Weidan samt forwardsparet Samuel Sheratt och Jocke Kupari, vilka alla stod för utmärkta insatser.

Nu i helgen är HSK tillbaka på hemmaplan där Spårvägen väntar på lördag kl. 15:45 på Tyresövallen.