Fotboll Herr Representationslag
Fotboll

Division 3 - Här kommer vi!

Publicerad 2018-10-28 19:57
Viljan
Startelvan mot Viljan
En strålande säsong avslutades med ett fantastiskt kval vilket innebär att Hanvikens sejour i division 4 endast blev ettårig denna gång. Efter 2 - 0 hemma mot Tumba i första matchen och 1 - 1 borta mot Järla i andra avslutades kvalet med ytterligare en 2 - 0-viktoria hemma mot IK Viljan i helgen. Målskyttar i hemmalaget i den avslutande matchen var evigt unga Mattias Östberg och Musse Zekria.

Ibland genomlever man perioder av livet som är så intensiva och pressande att det enda man hinner med är att äta, sova och jobba. Att spela kval till division 3 skulle jag beskriva som just en sådan period. Därför har matchrapporterna lyst med sin frånvaro under de senaste veckorna. Det tänkte vi ta igen, med råge nu, med en fullödig kvalrapport.

Inför den första matchen i kvalet mot IFK Tumba var det två stora orosmoln som framträdde. För det första skulle vi sakna lagets poängkung Nico Cordero och för det andra var det här matchen vi måste vinna. Tumba skulle ju vara det svagaste laget i kvalet (det skulle ju visa sig vara helt fel men det visste vi inte då).

Vi fick också en smakstart på matchen när Corderos ersättare Andreas Varg Johansson spräckte motståndarnollan redan i den andra minuten efter en vänsterhörna. Vi hade överlag en stark matchinledning ända fram till att Max Embring tvingades linka av skadad i den 13:e minuten. Efter det tog Tumba över och de gjorde det med eftertryck. De påföljande 20 minuterna var de svettigaste vårt försvarsspel utsattes för under hela kvalet. Vi red dock ut den stormen och kunde gå till halvtidsvila med en 1 - 0-ledning.

Under den andra halvleken spelade vi betydligt stabilare och i den 59:e minuten kunde vi också utöka ledningen till 2 - 0. Målet föregicks av ett diagonalt dribblingsräd på offensiv planhalva av Dahla Fouad Ali som avslutade sitt bollinnehav med att spela snett bakåt till Darre Weidan. Hans finfina inlägg knoppades sedan in i buren av tvåmålskytten för dagen Andreas Varg. Med en tvåmålsledning i ryggen kunde sedan HSK ganska tryggt städa undan resten av matchen varför slutresultatet kunde skrivas till 2 - 0 i HSK:s favör.

Hela matchen på youtube: Hanvikens SK - IFK Tumba

Då våra motståndare i den andra matchen - division 3 laget Järla IF - också hade vunnit sin kvalpremiär borta mot IK Viljan var förutsättningarna glasklara: Vinst skulle med all sannolikhet innebära division 3 2019, oavgjort innebar att vi skulle gå in i den sista omgången och fortfarande ha chansen medan en förlust skulle medföra att våra kvaldrömmar förmodligen var över för denna gång.

Matchens betydelse tycktes också påverka de bägge lagen på ett ojämnt Nacka IP 2 under den första halvleken som präglades av dåligt spel, massor av fasta situationer och mycket kamp. Det mest i fotbollsväg som ändå skapades hade hemmalaget Järla, främst tack var en uppsjö fasta situationer, men det bästa hade Hanviken, när Jack Tvedberg missade öppet mål efter att ha snott bollen av Järlas målvakt Mattias Wallman.

I den andra halvleken var det gästerna som fick ordning på nerverna och spelet bäst varför det gick emot all vanlig logik (dock måhända inte fotbollslogiken) när Järla kunde ta ledningen i den 52:a minuten efter försvarsslarv i HSK. Målskytt Jesper Sommensjö.

Järlas ledningsmål ledde till ännu mer Hanviken-forcering. Jonte Avernäs kvitterade men blev avvinkad för offside (tveksamt), Jack Tvedberg skapade och missade ännu en chans och nyinbytte Jocke Kuparis nick från nära håll räddades av Wallman i Järlas mål. Det var som förgjort ända fram till den 73:e minuten när HSK fick en frispark i farligt läge. Järla var mer intresserade av att snacka med domaren än av att ställa upp en mur och Musse Zekria uppfattade situationen och satte igång bollen snabbt till Jonte Avernäs som med nästa passning kunde ge Jocke Kupari öppet mål. 1 - 1 och glädjen var total på bortabänken.

Efter kvitteringen jämnade matchbilden ut sig och båda lagen hade möjligheter att avgöra men inget av lagen tog den varför slutresultatet skrevs till 1 - 1 och en oviss sista omgång väntade.

Hela matchen på youtube: Järla IF - Hanvikens SK

En del av historien om den sista omgången skrevs redan dagen efter Järla-matchen. Då vann nämligen Tumba mot IK Viljan med 5 - 1. Det innebar att Järla skulle få en högmotiverad motståndare med allt att spela för i den sista omgången medan Hanviken ställdes mot ett redan avsågat IK Viljan.

IK Viljan var måhända avsågat men alls inte uppgivna i matchinledningen av den tredje kvalmatchen mot Hanvikens SK. Däremot tycktes hemmlaget lite tagna av stundens allvar för det var gästerna som dominerade matchbilden ända fram till att HSK fick en frispark på vänsterkanten i den 24:e minuten. Frisparken slogs av Musse Zekria och allra högst i straffområdet kom Mattias Östberg och nickade vackert in bollen i mål. Målet, som kanske inte var helt rättvist sett till matchbilden, möttes av årets högsta jubel på ett fullpackat Trollbäckens IP.

Efter 1 - 0-målet var det fortsatt Viljan som hade mest boll medan Hanviken bevakade sin ledning och låg alltmer rätt i sina försvarspositioner ju längre halvleken led.

Efter några taktiska förändringar under pausvilan gick HSK:s försvarsspel från att vara stabilt till att bli vattentätt. När så också Musse Zekria kunde trycka dit tvåan i den 61:a minuten blev resterande matchen mest en lång väntan på en befriande slutsignal (vi visste vi det här laget att Tumba ledde på Nacka IP).

Segerjublet efter slutsignalen blev en aning fördröjt i väntan på slutsignalen på Nacka IP men när den väl kom så visste euforin inga gränser.

Hela matchen på youtube: Hanvikens SK - IK Viljan

Många ska lyftas fram för detta kval, många ska lovsjungas för denna säsong. Det kommer dock inte ske här. Utan vi väljer att nyktert avsluta med de först ord vår ledare Tony Wågensand viskade fram till huvudtränaren Jonas Holtbäck när champagnekorkarna slagit i taget i omklädningsrummet en stund efter slutsignalen:

-Vi är tillbaka.

Redaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub