Beslut angående Regionala serierna i Region Öst

Publicerad 2021-01-12 10:13
Svenska ish
Tävlingskommittén för Region Öst (Gotlands-, Stockholms-, Södermanlands- och Uppsala Ishockeyförbund) har idag, i enlighet med det beslut som Svenska Ishockeyförbundet tagit angående ändringar av seriebestämmelserna 2021-01-08 gällande kvalen till SDHL, Hockeyettan, J20 Nationell och J18 Regional säsongen 2020/21,

beslutat att inga kvalspel heller kan genomföras enligt plan i de regionala serier som inte tillåtits träna eller spela. Vidare har beslutats att spel i HockeyTvåan, HockeyTrean, DamEttan, Damjuniorserien, J20 Regional Östra, J20 Division 1 Östra, J18 Regional Östra, och J18 Division 1 Östra (alla regionala serier) inte återupptas under innevarande säsong. Ambitionen är att istället kunna erbjuda alternativa former för matchspel om smittläget medger att matcher kan spelas igen. Inget vidare beslut har fattats avseende ungdomsverksamheten.

Tävlingskommittén i Region Öst gör bedömningen att inga kvalspel kan genomföras enligt plan i de regionala serier som inte tillåtits träna eller spela. De serier som berörs av Regeringens rekommendation har inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher för att säkerställa någon sportslig rättvisa och att under rådande förutsättningar kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag är inte möjligt på den tid som återstår av säsongen i det fall något seriespel kan återupptas under våren över huvud taget.

Tävlingskommittén i Region Öst beslutade därför idag om att ändra seriebestämmelserna för säsongen 2020/2021 och gör följande omställning:

• Inte genomföra några kval inom regionnivån, och att till följd av det kvalificerar sig inga nya lag från Hockeytvåan till Hockeyettan, Hockeytrean till Hockeytvåan, Hockeyfyran till Hockeytrean, DamEttan till SDHL. Det kommer heller inte att genomföras några kval till J20 Regional Östra, J18 Regional Östra, eller J18 Division 1 Östra.

• Spel i HockeyTvåan, HockeyTrean, DamEttan, Damjuniorserien, J20 Regional Östra, J20 Division 1 Östra, J18 Regional Östra, och J18 Division 1 Östra återupptas inte under innevarande säsong. (Alla regionala serier). I Tävlingskommittén hoppas vi att kunna erbjuda alternativa former för matchspel om smittläget medger att kunna spela matcher igen. Ambitionen är då att erbjuda spel i mindre lokala serier utan upp-nedflyttning. Hela mars månad skulle kunna nyttjas till matchspel för samtliga lag som vill spela. Vi har också att ta hänsyn till olika myndigheters beslut.

För ungdomsserier hänvisas till respektive distrikt.

Md svenska ish
Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana jul
**Tips på Julklappar**
Md fontana fin  002
Md logo 2x
Md hanvikenssk
Md idrottens bingo85
Md lions85
Md ccmlogotext
Tyresö Hanviken Hockey använder utrustning från CCM
Md l nnalogo
Klicka här för att komma till vår klubbshop
Md hockeyettan logotyp 4
Tabeller, Live Streaming mm hittar du här!
Md sponsorhuset
Stöd Tyresö Hanviken Ishockey när du handlar på nätet.
Md sthlmishockey160
AVSIKTSFÖRKLARINGEN Vad betyder den? Klicka här!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub