Publicerad 2019-02-16 22:02
J20 vände underläge 0-3 och vann med 5-4 mot Göta Traneberg.

J20 kämpar för att klara sig kvar i J20 Elit genom att kvalplatsen. Inför den näst sista omgången var spelreglerna solklara; vinner THH och jagande Vallentuna förlorar sin match får J20 kvala sig kvar och Vallentuna åker ur serien inför nästa säsong.

Det börjar dock illa, riktigt illa.
Gästande Göta Traneberg tar ledningen med 0-1 med dryga 3 minuter kvar av första perioden. 8 respektive 11 minuter in i mittperioden gör gästerna både 0-2 och 0-3 innan hemmalaget vaknar till liv i målprotokollet.

1-3 35:05 Simon Svahn
2-3 36:57 Calle Bäcklin-Neijnes
3-3 42:30 David Normann

Göta Traneberg tar ledningen ännu gång bara minuterna efter att THH kvitterat. Dock skulle inte gästerna komma närmare än 3-4 då THH snabbt än en gång, 92 sekunder innan Hannes Öberg får in 4-4-pucken bakom Samuel Eriksson Dahlberg i bortamålet.

Philip Frid punkterar sedan matchen med 7,5 minuter kvar när han noteras för 5-4, assisterad av Emil Leijon och Philip Stattin.

Segern förändrar ingenting i tabellen vad gäller placeringar eller poängskillnad mellan THH och jagande Vallentuna. Detta eftersom Vallentuna vann sin match borta mot Arlanda med hela 10-7. Allting avgörs nu i sista omgången som spelas på måndag.

För THHs del är det bortamatch mot redan klara tabelljumbon Värmdö medans jagande Vallentuna åker till Alvik för bortamatch mot Göta Traneberg. Slutar måndagskvällen med att Vallentuna tar fler poäng än vad THH gör mot Värmdö så byter lagen plats i tabellen och spelar THH Division 1 nästa säsong. Slutar det däremot tvärtom; att THH tar lika många poäng som eller fler än Vallentuna åker Vallentuna ur J20 Elit och THH kommer att spela en kvalserie med motstånd från Division 1. Segraren ur kvalserien spelar J20 Elit nästa säsong.

Vem som spelar vart nästa säsong får vi delvis svar på måndag.