J20 - Nyköping 4-1.

Publicerad 2019-01-22 00:15
THH vann matchen med 4-1, skotten med 34-26. Nyköping vann priset för att ha haft flest utvisningsminuter 10-4 och i utvisningsbåset vinner man sällan några matcher.

Precis som när A-laget mötte Nyköping igår så började matchen i ett offensivt och kontrande spel för bägge lagen där det sammanlagt sköts 25 skott mot målvakterna i första perioden.

När THH får möjligheten att spela 5-4 efter 04:45 då Rasmus Forsberg åkt ut 2 minuter för en slashing äger laget pucken, pass – pass- skott – retur – pass – skott osv.. THH äger pucken pass mycket att Nyköpings enda möjlighet att få ut pucken ur egna zonen och lite andrum är genom att göra en puck out efter 48 sekunders dominans av hemmalaget.

I det efterföljande 5-3-spelet för THH var det inte mycket att hörra för. Istället lyckas Nyköpings #21 Victor Groth transportera pucken från egen blå och avsluta med en puck som klingar till bakom Hallsten i THH-kassen, domaren är dock snabb med att vifta ut sina armar som indikerar på att det inte är något mål och spelet fortsätter. THH får klart underkänt i detta 5-3-spel och det underkända PP-spelet fortsätter i det som återstår i spel 5-4 också trots att laget i slutet av PP-tiden lyckas få in ett tryck i Nyköpingszonen och 5 sekunder efter att Nyköping blivit fulltaliga vet inte riktigt Elof Linnersten i Nyköpingskassen vart han har pucken och Wilmer Grelz lyckas gräva in pucken, 1-0 till THH efter 7 minuter och 38 sekunder. Den som verkade gladast på vägen tillbaka till båset var lagkapten David Kjerfve som kostade på sig ett leende för ännu en assistpoäng.

57 sekunder efter ledningsmålet får gästerna ännu en utvisning på sig. I PP-spelet som nu spelas visar hemmalaget upp samma klass som laget gjorde när det första PP-spelet utövades; pass från Kjerve till Hannes Öberg vid blå linjen och skott mot mål där Patric Colton effektivt står framför mål och stör och styr in pucken efter 48 sekunders spel!

Efter 2-0-målet fick vi inte så mycket mer än en fortsatt hawaiihockey där båda lagen fortsätter att skapa chanser där målvakterna och backarna kämpar för att hålla tätt bakåt medans forwardsspelarna satsar allting framåt i flygande anfall.

Rond 2 är inte mycket och prata om, det spel som lagen hade under första perioden följde med ut från omklädningsrummet. I det svängande spelet lyckas Nyköpings Lucas Agebrink i mittzonen, THH behåller dock kontrollen på pucken och tekningen sker i offensiv zon. I PP-spelet lyckas hemmalaget ännu en gång ta fram sitt mycket imponerande PP-spel där laget verkligen visar att är på isen för att ha pucken i sin ägo. Det blir dock inget mål i själva PP-spelet utan det får vänta tills det återstår 1 minut och 30 sekunder av perioden då Emil Leijon förtjänstfullt vinner tekningen på en annorlunda variant, när pucken är släppt åker mot sin tekningskollega i Nyköping Jesper Valrygg, passar över pucken till Jesper Lindberg som vispar in pucken innan Nyköpingsförsvaret hinner blinka och det står 3-0 till THH.

I tredje perioden utökade hemmalaget ledningen till 4-0 efter att Lucas Gylfe föst iväg pucken, troligtvis i karriärens lösaste dragskott i kombination med fladdrigaste puck där pucken studsat på Hannes Öbergs klubba och in i mål 9 minuter och 39 sekunder in sista perioden. Med 1 minut och 55 sekunder kvar av ordinarie matchtid lyckas tyvärr Nyköping få in ett tröstmål i spel 4-5 signerat Benjamin Wahlgren efter en soloåkning och dessutom haft THHs David Normann hängandes efter sig i hasorna hela vägen.

Segern innebär dels att THH nu lämnat nedflyttningsplatsen och stigit upp på kvalplatsen samt även att dramatiken om bottenstriden börjar ta form på riktigt. 3 poäng från "säker mark" i tabellen och 1 poäng före Vallentuna som vi möter i nästa hemmamatch, måndag 28 januari. Innan dess möter vi Sollentuna borta nu på lördag, ett Sollentuna som ikväll föll borta mot Huddinge med 4-2 och som i skrivande stund ligger 6 poäng före oss.