HUDDINGE - THH 4-3

Publicerad 2018-09-24 08:09
Huddinge thh 20180923
Säsongens tredje seriematch slutade med uddamålsförlust mot topptippade Huddinge Hockey. Detta efter en massiv press från vår sida i slutet av matchen.

Huddinge Hockey är topptippade i årets Hockeyetta.
De har bytt ut en hel del spelare från föregående säsong även dom, detta gör att vi inte har speciellt bra koll på vad de har att komma med.

Det visar sig att de har satt ihop ett bra lag med vassa skridskoåkare och passningsspelare som kan sätta upp ett spel som gör motståndarna yra. Det fick vi stundtals erfara.

MEN !!

Vi försökte spela vårt spel och vara jobbiga över hela banan samtidigt som vi försökte med mycket avslut.
Vi luftade två stycken nya spelare under matchen som vart klara timmarna före nedsläpp.
Philip Stattin som spelat Superelit med SSK's J20 i två säsonger. Han kommer närmast från Nacka där han mellanlandat på försäsongen.
Ryska Daniil Kulikov är med oss under denna vecka för att slå sig in i truppen, även han spelade matchen mot Huddinge.

Huddinge sätter full rulle i den första perioden och spelar riktigt bra anfallshockey.
1-0 kom redan efter 6.46 genom Joakim Hällerström framspelad av Kalte/Fjälkeborn.
Efter 19.02 så kommer även 2-0 då Oscar Bergkvist skickar in pucken bakom Hugo Edlund i vårt mål. Passen från Fjälkeborn/Lennhammer.

I den andra perioden så blir William Garpenlöv utvisad efter 1.24 för en slashing, den blir ödesdiger eftersom Andreas Maier prickskjuter in 3-0 från blå linjen genom ett direktskott, passen från Bergkvist/Lennhammer.

Dock så flyttar vi fram vårt spel under den andra perioden och radar upp lite målchanser.
Efter 16.07 så är 3-1 är ett faktum då gör Emil Leijon sitt andra mål för säsongen framspelad av Philip Stattin.
En annan kille som gör sitt andra mål för säsongen är Daniel Wigren som krigar in 3-2 efter 18.39, Philip Stattin plockar sin andra assist för matchen ihop med Hampus Falk.

Den tredje perioden hinner bli knappt 3 minuter gammal då Anton Kalte trycker in Huddinges fjärde mål på en retur. Passen kom från Björk/Maier.
I det läget har vi bara en sak att göra, det är att kliva på fullt framåt.
Spelet böljar och vi byter målchanser, dock så känner vi att vi har press på Huddinge och vi tar en Time Out efter 16.26 och väljer att rycka ut målvakten för att sätta in en extra spelare.
Med 18.09 på klockan så lyckas vi slå in 4-3 genom Dennis Folke på ett direktskott. Passning från Kronstrand/Steen.
Efter detta så är det spel mot Huddinges mål, något som Huddinges spelare och målvakten Pontus Eltonius reder ut.

Nu väntar ett par dagars träning innan hemmamatchen mot Sollentuna på onsdag.

Glöm inte att beställa era årskort innan dess.