Team J20

Seger mot Arlanda Wings!

Publicerad 2019-01-08 21:57
J20 upp på kvalplats efter seger mot Arlanda.

J20-laget tog emot Arlanda under måndagskvällen och stundvis var spel mot ett mål, även om Arlanda periodvist skapade målchanser kändes det inte som några större bekymmer för Elias Hallsten som vaktade THH-målet med bravur.

1-0 kom efter att Hannes Öberg erövrat pucken bakom egen kasse, försökt sig på ett solonummer som tog slut vid egna blå, slagit upp pucken diagonalt över banan där sedan Wilmer Gretz tagit över pucken, rundat Arlandas vänstra tekningscirkel slagit pucken in på mål där sedan Jesper Lindberg snyggt slagit in pucken bakom Marc Heinicke i Wingsmålet.

Drygt 3 minuter in i period 2 vänder Sebastian Rosberger spelet vid egen blå och vid offensiv blå slår han in en puck som går i kortplanket, Rosberger går på egen retur som studsar in mot målet. Efter målchansen studsar pucken ut i vänstra rundeln där Truls Nordgren Yu passar upp pucken till David Kjerve vid blålinjen. David går in några meter, gör 2-0 genom att dra iväg pucken mot mål nyss nämnde Rosberger står och irriterar gästernas målvakt i en duell med Wingsbacken Olafs Berzins.

Wings får en straff tilldelad 15:12 i period 2 då inte hemmalagets Philip Fridh hänger med i svängarna när gästernas Christian Marx drar ifrån. Denna straff är dock inga större bekymmer för Elias i THH-målet som räddar pucken med höger benskydd.

Istället för en möjlig reducering till 1-2 gör istället THH 3-0 6 minuter in i tredje perioden. Vunnen tekning av Christoffer Holst ner till backen Lucas Gylfe, skott och styrning Holst in i mål. Wings verkar nu vara ett slaget lag då THHs sista utpost storspelar. Wings plockar ut målvakten, skapar lite sporadiska målchanser även om det ska dröja ända till 17:09 innan reduceringen sitter med en snyggt skott bakom Elias Hallsten signerat Adam Lindén. Ett litet, kanske t.o.m. minimalt hopp tänds väl ändå här.

Hoppet dödas dock ganska omgående när sedan Lucas Gylfe, assisterad av David Kjerfve punkterar matchen genom 4-1 i öppen kasse.

Resterande 1:56 av matchen blir en stökig tillställning, som egentligen börjar redan när Wings tar ut målvakten. Domaren blåser och anser att Wings sjätte utespelare hoppar in på isen för tidigt. Med 33 sekunder kvar av matchen kulminerar det då Patric Colton hamnar i slagsmål med Zan Vuk. Båda herrarna får gå och duscha innan slutsignalen ljudit.

Vad innebär 4-1 då?
Förutom 3 nya poäng för THH lämnar nedflyttningsplatsen och laget nu avancerar upp på kvalplats efter att Nyköping totalt förnedrat Vallentuna genom att vinna andra perioden med hela 0-5.

I nästa omgång som spelas lördag 12 januari spelar THH borta mot Göta Traneberg. Matchstart kl. 18:30.