Team J20

Säsongen 22/23 med Emil Fürsten

Publicerad 2023-03-07 09:42

Har dina och föreningens mål uppnåtts denna säsong?

Jag tycker att vi har uppnått säsongens mål med god marginal under denna säsong. Vi hade som internt mål att vara topp-4 i serien och få spela playoff, och samtidigt slussa upp så många spelare som möjligt till vårt a-lag. Med facit i hand kommer vi tvåa i grundserien, trea i fortsättningsserien och tar vårt play off till tre matcher. På det har vi, i skrivande stund, haft 17 stycken J20-spelare som tränat samt 11 spelare som spelat totalt 106 matcher, med vårt a-lag.

Någon minnesvärd match? Varför?

Det finns flera matcher som sticker ut, och det kommer säkerligen dyka upp fler minnen när man fått lite distans till säsongen, men vändningen från ett 1-5-underläge till seger med 6-5 hemma mot Sollentuna kommer man ta med sig.

Det var på håret att vi klarade oss till Play-off, berätta om din och lagets känslor när det blev klart att vi gick vidare?

Känslan man hade var väl att vi hade gjort det onödigt spännande inför de sista omgångarna, vi borde varit klara tidigare än vi blev. Dock fanns det alltid en trygghet i att vi alltid hade det i egna händer. Men nu slutar det ju ändå med att vi har 6 poäng ner till strecket, så det kändes ändå ganska lugnt. Sedan var det ju häftigt att bli första J20-kull i Tyresö/Hanvikens historia att stå för den bedriften.

Berätta med egna ord om Play-off matcherna?

Riktigt rolig playoff-serie, framför allt första halvan då vi verkligen är med. Mycket folk på matcherna, bra hockey, jämna matcher och en häftig playoff-serie överlag. Självklart finns det ett missnöje över att vi inte lyckas vinna serien, men tycker ändå vi ska vara stolta över vår insats. Men energin tog slut i sista matchen, tyvärr. Känslan i efterhand är att vi krigar på och kramar ut allt vi har. Vi går in i serien ganska tunna på grund av skador och andra bortfall som störde lite rytm och förutsättningarna blir väl inte optimala, men vi ger Huddinge en ordentlig match och kan lika gärna vinna med 2-0 i matcher.

I stort, denna säsong, berätta själv vad du tycker vi gjorde bra?

Tycker vi har gjort mycket bra under säsongen. Vi har ökat både kvalitén och kvantiteten på våra träningar, samtidigt som vi vunnit matcher och skickat upp spelare till a-laget. Vi har visat vid flertalet tillfällen att vi är ett topplag i denna serie.

Några "bloopers" som du inte vill ska ske nästa säsong?

Det är väl att minska antalet onödiga poängtapp som dyker upp spontant, och ta oss ännu längre i playoff.

Hur känns det nu när säsongen är över?

Man har inte hunnit tänka så mycket, vi tog några dagar ledigt direkt efter sista matchen, där man mest grämt sig över senaste förlusten. Men kommer att träna på ett tag till framöver. Först och främst ska vi stänga denna säsong och utvärdera vad som vi gjort bra och vad vi kan göra bättre till nästa säsong. Sedan får vi börja jobba mer intensivt mot nästa säsong.

Vad tror du om säsongen 23/24?

Vi vill fortsätta ta steg i det vi har påbörjat under denna säsong. Vi vill skapa en ännu bättre daglig verksamhet, vinna ännu fler matcher och fortsätta slussa upp spelare i vårt a-lag. Jag anser att vi har alla förutsättningar för att göra det till verklighet också.


Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana fin  002
Md dunross
Md logo 2x
Md l nnalogo
Klicka här för att komma till vår klubbshop
Md nedladdning
Md ccmlogotext
Tyresö Hanviken Hockey använder utrustning från CCM
Md hockeyettan logotyp 4
Tabeller, Live Streaming mm hittar du här!
Md sthlmishockey160
AVSIKTSFÖRKLARINGEN Vad betyder den? Klicka här!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub