Välkommen till THH Tony! Hur har dina första dagar på nya jobbet varit?

Publicerad 2017-05-21 13:37
Jag slog Tony en signal för att höra hur första veckan på THH varit. Det blev ett långt och inspirerande samtal där jag försöker summera det vi pratade om nedan.

"Jag har fått ett bra och oerhört inspirerande välkomnande. Mitt första intryck är att det finns väldigt många engagerade ledare inom THH!"

Tony siktade på att tillbringa de första dagarna med att jobba på vårt kansli vid Fontanahallen och läsa in sig på våra Röda Tråd och andra viktiga policydokument, för att få en bild av föreningens värderingar, organisation och vad som är på gång.

Redan första dagen blev han dock inkastad i möten med b la ledarna för U16, J18 och J20, där man diskuterade kommande säsong, träningsupplägg mm. "Kul att komma in i diskussionerna direkt och träffa engagerade ledare", säger Tony. Lite på volley träffade han också ledare för bl a Team03 och Team04 och snackade hockey, samarbeten och planering. Dessutom träffade Tony lirarna i U16, J18 och J20 på onsdagskvällen för ett informellt möte om kommande säsong.

"Som sagt, det finns ett väldigt engagemang i THH:s ledarstab, och många av ledarna har viktiga frågar att diskutera, frågor där man behöver hjälp att strukturera och hjälp att fatta beslut". "Jag känner mig hungrig att sätta igång!"

"Jag vill hjälpa till att skapa struktur och fatta beslut, så att våra ledare känner sig trygga med att de beslut de fattar har stöd i föreningen", säger Tony och fortsätter: "Inom kort tänker jag träffa alla tränare/ledare för varje lag – både lag för lag och blockvis, och diskutera säsongsplaneringen – en superviktig del i ambitionen att utbilda våra hockeyspelare."

"I säsongsplaneringen vill jag diskutera saker som: - Isträning, vad ska vi fokusera på i olika nivåer och vid olika tider på säsongen. – Fysträning, vad är bäst träning i olika åldrar/nivåer. Det gäller att planera fysträningen så att olika moment stödjer det vi vill uppnå på isen. Vid vissa nivåer är rörlighet och balans viktigare än styrka och kondition, det gäller att kombinera rätt och lägga en långsiktig plan."

"I den planeringen kommer vi också in på vad olika tränare kan behöva hjälp med för att utveckla sig själva för att kunna utveckla sina lirare ännu mer".

"När man väl satt en plan så har man också något att följa upp – och här ser jag gärna kvartalsvis uppföljning med våra ledare, där vi följer upp utvecklingen på individnivå för våra lirare, och justerar planen framåt, där det behövs"

Det är ju superkul att det snabbt blev många som anmälde sig till de Clinics du ska köra i juni! Kan du beskriva upplägget i dessa lite kort? "Det blir tydligt fokus på individuell spelteknik och individuell spelförståelse. Det är väldigt kul med bredd i åldersspannet på de anmälda – från U11-J18 just nu tror jag. Det funkar bra och bygger på att jag som tränare skapar mig en bild av respektive spelares kompetens och styr utbildningen därefter. Jag ser verkligen fram mot detta!"

En helt annan fråga: Känner du till någon THH:are i SHL och/eller NHL? "Javisst, Tom Nilsson (som är listad för DIF kommande säsong, red:s anm) och givetvis Jocke Nordström, i NHL och nu i VM-laget!

Tack Tony! Ser fram mot att ses i hallen! /Peter

Peter Kjerfve
Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana fin  002
Md dunross
Md logo 2x
Md l nnalogo
Klicka här för att komma till vår klubbshop
Md nedladdning
Md ccmlogotext
Tyresö Hanviken Hockey använder utrustning från CCM
Md hockeyettan logotyp 4
Tabeller, Live Streaming mm hittar du här!
Md sthlmishockey160
AVSIKTSFÖRKLARINGEN Vad betyder den? Klicka här!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub