THH - Väsby IK 5-1

Publicerad 2017-09-21 08:02
20170920 222508
Det var 169 dagar sedan vi tog steget upp i Hockeyettan. Det är 169 dagar av förväntan och förberedelser... Ikväll kom belöningen av all uppladdning och slit i form av en premiärvinst med 5-1 mot rutinerade Väsby IK.

Den första perioden blev en period där vi fick känna på lite hur ett spelande Väsby fungerar.
11 avslut fick man göra på mål, de flesta ur bra lägen ur vår synvinkel sett då inga av dessa hittade in i nätmaskorna bakom Marcus Due-Boje.

I den andra perioden tog Väsby ledningen med 0-1 efter 07.15 då Linus Pellfolk drog i väg ett skott ur dålig vinkel som på något sätt letade sig in bakom Marcus. Repliken kom efter 19.44 då Charlie Ahlberg gör vårt första mål i ettan sedan 1900-talet framspelad av Charlie Jansson och Felix Liljegren. Perioden var spelmässigt i vår favör och vi kände att vi var på gång.

Efter 02.40 av den tredje perioden presenterade sig nyförvärvet Christoffer Odljung för hemmapubliken då han gör 2-1 och sitt första mål i THH-tröjan framspelad av Niklas Grönskog och Axel Steen.
Charlie Ahlberg spär därefter på målskörden när han efter 03.07 drar in sitt andra mål i matchen återigen framspelad av Charlie Jansson och Felix Liljegren. I samband med detta mål så tar Väsby time-out och vi vet att de kommer att flytta fram sitt spel och ligga på fullt framåt för att reducera.
I och med att Väsby trummar på fullt framåt så brukar det innebära luckor bakåt, detta utnyttjar Christoffer Odljung när han gör sitt andra mål i matchen efter 16.38 (4-1) framspelad av William Garpenlöv och Axel Steen.
Efter 19.51 så fullbordar Odljung sitt hattrick genom att sätta 5-1 i tom kasse framspelad av Niklas Grönskog.

Denna match visar att hårt jobb i 60 minuter lönar sig, det kommer vi inte att vika en centimeter i från.
Vi kan nog ruska om de flesta lag om vi spelar som vi gjorde ikväll..

Nu är det spelledigt på söndag för att nästa onsdag ta emot Arlanda Wings hemma i vår borg.